Dalia Grybauskaitė: Lietuva nepritaria privalomam pabėgėlių perkėlimui

Dalia Grybauskaitė: Lietuva nepritaria privalomam pabėgėlių perkėlimui

Europos Sąjungos (ES) šalims narėms turėtų būti palikta teisė pačioms apsispręsti, ar priimti ir kiek priimti pabėgėlių iš Graikijos ir Italijos, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Lietuva nepritaria privalomam pabėgėlių perkėlimui. Remiame ES šalių narių savanoriškumo principą prisiimant šią atsakomybę“, - teigiama Prezidentūros trečiadienį BNS perduotame valstybės vadovės komentare.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva solidarizuojasi su ES valstybėmis, teikdama humanitarinę pagalbą, dalyvaudama jungtinėse gelbėjimo ir stebėjimo misijose Viduržiemio jūroje.

„Mūsų valstybė jau yra suteikusi prieglobstį daugiau nei 400 užsieniečių, iš kurių didžioji dalis yra atvykę iš Ukrainos, Gruzijos ir Rusijos“, - priminė ji.

Europos Komisija trečiadienį paskelbė, kad siūlo į Lietuvą iš trečiųjų šalių perkelti 207 pabėgėlius, o dar 503 pabėgėlių prašymus (1,23 proc. visų prašymų), tenkančius daugiausiai pabėgėlių priimančiai Graikijai ir Italijai, Lietuva turėtų išnagrinėti per dvejus metus. Ar tie prašymai būtų patenkinti, spręstų atitinkamos Lietuvos institucijos.

EK siūlymus dėl pabėgėlių birželį turėtų svarstyti ES vidaus reikalų ministrai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder