Dalia Grybauskaitė: "Jaunimo nedarbui mažinti reikia gerų projektų ir idėjų, o ne pinigų"

Dalia Grybauskaitė: "Jaunimo nedarbui mažinti reikia gerų projektų ir idėjų, o ne pinigų"

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje, kur dalyvauja Europos Vadovų Taryboje (EVT), teigė, jog tam, kad būtų sumažintas jaunimo nedarbas, neužtenka vien tik pinigų. Prezidentė siūlo mokytis iš kitų valstybių ir semtis idėjų iš sėkmingai su šia problema kovojančių šalių.

"Jaunimo nedarbo negalima sumažinti per dvejus, trejus ar ketverius metus. Į šią problemą reikia žiūrėti sistemiškai. (...) Organizuojame europinę konferenciją Berlyne liepos 3 d., kur kalbėsime apie geriausią patirtį, kurią galima panaudoti įvairiose šalyse", - Lietuvos žurnalistams kalbėjo šalies vadovė.

D. Grybauskaitė išskyrė gerai šią situaciją valdančias Vokietiją ir Austriją ir teigė, jog būtina remtis europine patirtimi.

"Reikia mokytis ir iš kitų, o ne tik patiems bandyti spręsti problemą. Pinigai gerai, bet galva ir geri projektai dar geriau", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė akcentavo, jog jauniems žmonėms jau baigiant vidurinę mokyklą būtina padėti lengviau įeiti į darbo rinką ir įgauti darbo patirties.

"Prieš išvažiuodama padariau pataisą, nes paaiškėjo, jog net praktikos jaunas žmogus negali gauti be tarpininko - darbo biržos ar universiteto. Jis negali net gauti galimybės įsitraukti į darbo rinką", - atskleidė šalies vadovė.

ELTA jau skelbė, jog numatoma skirti 6 mlrd. Europos Sąjungos (ES) lėšų kovai su jaunimo nedarbu. Šie pinigai bus paskirstyti toms valstybėms, kur jaunimo nedarbas siekia daugiau nei 25 proc. Tarp jų patenka ir Lietuva. Lietuvai iš šių pinigų per dvejus metus atiteks 100 mln. litų kiekvienais metais.

Šioje EVT, be Europos Komisijos pateiktų rekomendacijų ir įvertinimų kiekvienai šaliai narei, kaip konkrečiai stiprinti ekonomiką, konkurencingumą ir užtikrinti būtiniausias reformas, Europos lyderiai svarsto ir jaunimo nedarbo klausimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder