Dalia Grybauskaitė išlieka populiariausia politike

Dalia Grybauskaitė išlieka populiariausia politike

Antrosios kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė laikoma geriausiai piliečių interesams atstovaujančia visuomenės veikėja, iš karto po jos šiame reitinge įsitvirtinęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiami visuomenės nuomonės apklausos rezultatai rodo, kad geriausia savo interesų atstove D.Grybauskaitę laiko 22,7 proc. respondentų, o socialdemokratą A.Butkevičių - 10,3 procento.

Tačiau, kaip pažymi dienraštis, įtemptesnė kova tarp A.Butkevičiaus ir D.Grybauskaitės vyksta kitoje lentelėje. Juos abu palankiai vertina po 58,8 proc. gyventojų. Nepalankios nuomonės apie premjerą yra 19,2 proc., o apie prezidentę – 23,1 proc. piliečių.

Tračioje vietoje tarp geriausiai respondentų interesams atsovaujančių visuomenės veikėjų yra valdančios partijos „Tvarka ir teisingumas" vadovas Rolandas Paksas - 6,5 proc. Už jo rikiuojasi sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis - 3,8 proc., Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas - 2,7 proc., „darbiečių“ kandidatas į prezidentus Artūras Paulauskas.

Apklausą balandžio 4-9 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder