Dalia Grybauskaitė: būkite smalsūs, ieškantys ir atsakingi Lietuvos piliečiai

Dalia Grybauskaitė: būkite smalsūs, ieškantys ir atsakingi Lietuvos piliečiai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino mokinius ir mokytojus Mokslo ir žinių, laisvės dienos proga.

"Mokslas ir žinios yra mūsų laisvės pamatas. Rugsėjo 1-oji sujungia šias vertybes. Būtent ant jų, būtent mokykloje klojami kiekvienos tautos gyvenimo pagrindai.

Sutinkant Rugsėjo pirmąją stipriausias jausmas yra pažinimo džiaugsmas. Kartu su nauju gyvenimo etapu prasideda ir nesibaigiantys atradimai, netikėti atsakymai į nežinomus klausimus, painios mįslės - prasideda Jūsų asmeninio tobulėjimo laikas.

Jūs visi esate savo mokyklos, o kartu ir savo valstybės kūrėjai. Mokytojai, mokiniai, jų tėveliai - tai mokykloje auganti ir stiprėjanti Lietuvos visuomenė.

Tik mūsų visų vieningos pastangos padės mokyklai amžinai išlikti laisvos visuomenės židiniu.

Linkiu, kad Jūsų ryšys su Lietuva stiprėtų kartu su naujai įgyjamomis mokslo, istorijos, kultūros žiniomis. Būkite smalsūs, ieškantys ir atsakingi Lietuvos piliečiai, jau mokykloje kuriantys ir visos šalies ateitį.

Linkiu visai mokyklos bendruomenei, kad ši šventė įkvėptų Jus naujiems darbams ir kūrybai", - sakoma Prezidentės sveikinime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder