Bus iškilmingai paminėtas Sąjūdžio 25-metis

Bus iškilmingai paminėtas Sąjūdžio 25-metis

Šeštadienį keturioliktojo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio suvažiavimo metu bus iškilmingai paminėtas jo 25-metis.

Suvažiavime dalyvaus Sąjūdžio garbės pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis, arkivyskupas Gintaras Grušas, Kovo 11-osios akto signatarai Algirdas Vaclovas Patackas, Kazimieras Motieka, kiti svečiai.

Po Sąjūdžio narių ataskaitų ir pasisakymų vyks jo pirmininko ir tarybos rinkimai, pareiškimų ir rezoliucijų priėmimas.

Vakare renginį vainikuos šventinis koncertas aikštėje prie Seimo rūmų.

Visus sąjūdiečius, Lietuvos atgimimo žygio dalyvius Sąjūdžio 25-ųjų metinių proga pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

"Tada Mokslų Akademijoje susirinkę drąsūs ir išmintingi šviesuoliai paskelbė kovos už Lietuvos Nepriklausomybę žygio pradžią. Grūdas krito į išpuoselėtą dirvą. Sibiro lageriuose nenukankinta, partizanų kovose apginta, nuolat disidentų skelbiama ir sergstima Lietuvos laisvės idėja bemat užvaldė mūsų protus ir širdis. Taip gimė Sąjūdis - iki šiol neregėto šalyje masto judėjimas. Būtent tada iš liaudies tapome išdidžia, vieninga, ryžtingai pagrindinio tikslo siekiančia tauta", - sakoma Premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas sveikina Sąjūdžio įkūrėjus, bendražygius, visus, kurie kantriai ir sunkiai dirbo, toliau dirba valstybės tvirtinimo darbus.

"Būkime vieningi, susitelkę, orūs ir išdidūs - kaip anuomet prieš 25-erius metus. Tik drauge mes sukursime klestinčią valstybę, kurioje nebus vietos abejingumui, abejonėms dėl pamatinių vertybių. Šia iškilia proga noriu visų paprašyti - susitelkime, kaip tada. Būdami kartu neišsuksime iš Lietuvos kelio", - sako A. Butkevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder