Beveik 60 proc. rusų mano, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai nedraugiški

Beveik 60 proc. rusų mano, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai nedraugiški

Daugiau kaip pusė Rusijos gyventojų mano, kad Lietuvos ir jų šalies santykiai nėra draugiški, rodo kaimyninėje valstybėje atlikta apklausa.

Jos duomenimis, 58 proc. respondentų Rusijoje atsakė, kad, jų nuomone, susiklostė nedraugiški Rusijos santykiai su Lietuva, jog jie draugiški tvirtino 12 proc. apklaustųjų. Prieš penkerius metus taip manančiųjų buvo 23 proc., tuomet 49 proc. teigė, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai nėra draugiški.

Beveik trečdalis neturėjo nuomonės.

Panašus požiūris Rusijoje ir į Latviją bei Estiją. Kad santykiai su Latvija nedraugiški sakė 59 proc. apklausos dalyvių, su Estija – 55 procentai.

Nedraugiškiausi santykiai yra Rusijos ir Ukrainos, taip manė 81 proc. apklaustųjų. Prieš penkerius metus taip sakančiųjų tebuvo 27 procentai.

Tuo metu rusai mano, kad geriausiai susiklostė su šalies santykiai su Kazachstanu (77 proc.), Baltarusija (77 proc.), Kirgizija (60 proc.).

Apklausą atliko nepriklausoma sociologine tarnyba save vadinanti bendrovė „FOMnibus“. Apklausa atlikta balandžio mėnesį, apklausta 2000 suaugusių žmonių daugiau nei šimtoje vietovių.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder