Bendriems mokymams į Lietuvą atvyksta 4-osios JAV divizijos kariai

Bendriems mokymams į Lietuvą atvyksta 4-osios JAV divizijos kariai

Į Lietuvą bendroms pratyboms liepos 1-8 dienomis atvyksta apie 80 Vokietijoje dislokuoto JAV 4-osios pėstininkų divizijos vadovavimo elemento karių, vadovaujamų brigados generolo Maiklo Tarsos (Michael Tarsa).

Savaitę JAV kariai dalyvaus treniruotėse Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje, taip pat vyks į pratybas, kurios suplanuotos keliuose šalies rajonuose. JAV ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų štabo kariai vykdys bendrus mokymus, per kuriuos dalysis patirtimi, tobulins tarpusavio sąveiką, susipažins su Lietuvos ir regiono specifika ir geografija.

4-osios pėstininkų divizijos štabas yra nuolat dislokuotas JAV, o Vokietijoje dislokuotas šios divizijos vadovavimo elementas yra atsakingas už JAV sausumos pajėgų operacijos "Atlanto ryžtas" Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykdymą.

2014 m. pavasarį po Rusijos veiksmų Ukrainoje pradėjusios operaciją "Atlanto ryžtas" JAV rodo savo įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą ir plėtodama sąjungininkų bendrų veiksmų suderinamumą per įvairias pratybas ir mokymus ir taip prisideda prie NATO sutartų atgrasymo priemonių įgyvendinimo.

Nuo operacijos pradžios Lietuvoje bendroms pratyboms su Lietuvos sausumos pajėgų kariais ir kitų šalyje rotuojamų sąjungininkų - Vokietijos, Portugalijos, Danijos, Vengrijos - kariais jau dalyvavo šešios JAV karių pamainos. Netrukus juos keis nauji JAV sausumos pajėgų kariai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder