Baltarusija teigia, kad į Lietuvos oro erdvę įsibrovęs jos lėktuvas persekiojo "pažeidėją” - paukščių būrį

Baltarusija teigia, kad į Lietuvos oro erdvę įsibrovęs jos lėktuvas persekiojo "pažeidėją” - paukščių būrį

Baltarusijos gynybos ministerija ketvirtadienį paskelbė patikrinimo, kuris buvo atliktas pasirodžius informacijai, kad Baltarusijos karinis lėktuvas pažeidė Lietuvos oro erdvę, preliminarius rezultatus.

Kaip pranešė ministerijos atstovai, balandžio 17 d. radiotechnikos priemonės užfiksavo Baltarusijos valstybinės sienos pažeidimą oro erdvėje Gardino rajone. Pasak kariškių, "siekiant užkirsti kelią pažeidimui buvo panaudotas naikintuvas MiG-29 iš priešlėktuvinės gynybos pajėgų, skridęs palei Baltarusijos valstybinę sieną”. Vėliau paaiškėjo, kad "pažeidėjas” Baltarusijos padangėje buvo migruojančių paukščių būrys.

Ketvirtadienį Užsienio reikalų ministerija Baltarusijos ambasadai Lietuvoje įteikė notą dėl Baltarusijos karinio lėktuvo, trečiadienį pažeidusio Lietuvos oro erdvę.

Balandžio 17 d. 13 val. 05 min. Lietuvos laiku buvo užfiksuota, kad Baltarusijos karinis lėktuvas MiG-29 pažeidė Lietuvos sieną oro erdvėje, įskrisdamas į Lietuvos teritoriją ties Varėnos rajono Pogarendos kaimu. Virš Lietuvos teritorijos orlaivis išbuvo apie dvi minutes.

Notoje Baltarusijos ambasados prašoma pateikti išsamią informaciją apie Lietuvos oro erdvės pažeidimą ir imtis priemonių, kurios užkirstų kelią tokiems incidentams ateityje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder