Baikeriai Lietuvoje dar nespėjo išsigimti!.

Praėjusį šeštadienį "HBH Juozo alus" poilsiavietėje Žibininkuose vyko baikerių vasaros fiesta, kurioje dalyvavo iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, JAV, Vokietijos bei įvairių Europos šalių suvažiavę plieninių žirgų ir greičio fanatikai, alaus ir linksmybių mėgėjai. Renginio programa neleido nuobodžiauti nei vieniems, nei kitiems.
Apie vidurdienį "Harley Davidson" baikerių klubo prezidentas Silverijus Baliūnas oficialiai paskelbė fiestos atidarymą ir palinkėjo visiems "geros, nuotaikingos ir linksmos šventės".
Dieną renginio dalyviai galėjo išmėginti savo jėgas krepšinio, alaus gėrimo, virvės traukimo, alaus statinių kilnojimo, rankų lenkimo rungtynėse ir konkursuose.
Nugalėtojams atiteko praktiški prizai, pavyzdžiui, sintetinė alyva ar automobilių bei motociklų remonto įrankių komplektai, bei baikerių stiliaus atributika: odinės kepuraitės, apyrankės. Svečių laukė ir kitos pramogos: galima buvo pasidaryti tatuiruotę ar įsiverti auskarą "lauko sąlygomis", pasinerti į magijos pasaulį būrimo salono palapinėje, įsigyti baikerių nešiojamų juvelyrinių dirbinių ir kt. Daugeliui atvykusiųjų buvo įdomu apžiūrėti stovėjimo aikštelėje paliktus motociklus, kurie stebino spalvų bei modelių įvairove. Tas, ko žemiškos pramogos nebetraukė, galėjo paskraidyti lėktuvu, o jei ir dangus atsibostų, nušokti su parašiutu...
Vakare, prieš pradedant koncertą, į Žibininkus atvyko "komisarai" Algis Greitai ir Rimas Šapauskas. Daugelis fiestos svečių norėjo su jais nusifotografuoti. "Komisarai" publiką linksmino "firminiais" juokeliais, į dangų leido fejerverkus, bandė "užvesti" susirinkusią publiką dainomis.

Lietūs jiems nebaisūs

Koncerto metu scenoje pasirodė atlikėjai iš Lietuvos ("Julia and For Fun", "Žas" ir kt.) bei svečiai iš kaimyninės Latvijos - grupė "The Hobos"; keletą dainų atliko ir iš Kaliningrado atvykę muzikantai, atstovavę "West Motors" baikerių klubui. "AC/DC projektas" nudžiugino seno gero roko gerbėjus, mat lietuvaičiai perdainavo senuosius, daugeliui įsiminusius "AC/DC" grupės įrašus.
Nepabūgę lietaus žiūrovai taip pat išvydo tatuiruočių studijos bei "Kakadū" šokių ir manekenių mokyklos parengtą body art'o šou.
Vakare atėjo metas "karštesniems" turnyrams... Tatuiruočių konkurso nugalėtojas gavo galimybę nemokamai papuošti savo kūną dar vienu 100 Lt vertės amžinuoju piešiniu. O norą dalyvauti gražiausios krūtinės konkurse pareiškė vienintelė pretendentė, kuriai ir atiteko prizas - odinės kelnės (klausimas prizo steigėjams: kodėl ne odinė liemenėlė?)... Žiūrovų, stebinčių dainininkų pasirodymus bei striptizo programą, emocijas vėsino lietus, tačiau gamtos išdaigos - ne kliūtis nusiteikusiems pramogauti, ypač jei jie - baikeriai.
Aktyvūs fiestos dalyviai šoko ir dainavo kartu su ŽAS'ais bei grupės "Mango" merginomis.

Įvykdė seną pažadą

Pasak "HBH Juozo alaus" užeigos savininko Juozo Matulevičiaus, rengdamas šią fiestą Žibininkuose, jis norėjo ištesėti seniai draugams baikeriams duotą pažadą "padaryti kažką panašaus". "Be to, niekas nežino, kas įvyks rugpjūčio 3-ąją", - "Vakarų ekspresui" sakė J. Matulevičius. (Priminsime, kad rugpjūčio mėnesį bus svarstomas "HBH Juozo alaus" užeigos uždarymo klausimas. Norėdami "išgelbėti" restoraną, savininkai turėtų rekonstruoti pastatus, kuriuos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba laiko neatitinkančiais priešgaisrinės saugos reikalavimų).
Šiemet baikeriai itin aktyvūs: birželio pabaigoje uostamiestyje atidarę sezoną, jie vėl susirinko liepą, o šeštadienio fiestos metu platinta skrajutė informavo apie kitą fiestą, vyksiančią rugpjūčio 3-čią dieną Pakruojyje, Paežerių estradoje.
Baikerių klubo "Brothers in law" nario, kauniečio Vygmanto Sinkevičiaus žodžiais tariant, "baikerių įvaizdis Lietuvoje yra labai geras ir labai vykęs". Jo teigimu, čia jų nesupa toji blogio, siaubo ir smurto aureolė, kuri būdinga gilias tradicijas turintiems JAV ir kai kurių Europos šalių baikeriams.
Deja, daugelio žmonių teigiama reakcija neprideda "pragaro angelams" atsparumo nelaimėms ir avarijoms. Palangos policija sustabdė kelis baikerius ir skyrė jiems 25-50 Lt baudas už važiavimą be šalmų, dar keletas buvo "nuskausminti" už važiavimą beprotišku greičiu automagistralėje Vilnius - Klaipėda, pora baikerių po renginio atidūrė ligoninėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder