Baigtas 2016 metų šaukimas į kariuomenę

Baigtas 2016 metų šaukimas į kariuomenę

Pirmadienį į du Lietuvos kariuomenės dalinius Rukloje atvykus paskutiniems 502 šauktiniams skelbiama šių metų šaukimo į kariuomenę pabaiga.

Į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną atvykus 451 šauktiniui, o į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką – 51 karo prievolininkui, į Lietuvos kariuomenę pristatyti visi šiemet numatyti 3 tūkst. nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Anot ministerijos, visi šiemet nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliksiantys šauktiniai šį tarnybos būdą pasirinko savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą ją atlikti pirmumo tvarka.

„Džiaugiuosi, kad jau antrus metus iš eilės Lietuvos kariuomenę užpildo savo noru į privalomąją pradinę karo tarnybą atėję jaunuoliai ir jaunuolės. Kviečiu ir toliau jaunimą rinktis savanoriškai atlikti tarnybą Lietuvos kariuomenėje, kaip meilės tėvynei įrodymą“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Apie 2017 metų šaukimo pradžią ir pabaigą planuojama paskelbti lapkričio mėnesį, tuomet bus paskelbta tiksli šaukiamųjų sąrašų sudarymo data. Seimo sprendimu 2017 metais į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą bus pašaukti 3,5 – 4 tūkst. karo prievolininkų.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau kartą per penkerius metus jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas, organizuojamus parengtojo rezervo kariams.

Šaukimą į Lietuvos kariuomenę Seimas grąžino 2015 metų pavasarį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder