Atvyksta nauja JAV karių pamaina

Atvyksta nauja JAV karių pamaina

Nuo spalio 1 d. Lietuvoje tarnybą pradės nauja JAV karių pamaina, į Lietuvą atvyksianti su sunkiąja kovine technika – šarvuotais transporteriais „Stryker“ ir pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“.

Nauji kariai yra iš JAV 2-osios divizijos 8-ojo kavalerijos pulko (2nd Squadron, 8th Cavalry Regiment) Teksaso Valstijoje. Jie pakeis dabar Rukloje dislokuotus JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados pėstininkus.

Planuojama, kad apie 75 pirmieji kariai atvyks jau šią savaitę per Rygos oro uostą. Visą pamainą sudarys apie 160 karių.

Kaip ir ankstesnė JAV karių pamaina, jie bus dislokuoti Rukloje. Karių technika – keturi šarvuoti transporteriai „Stryker“ ir dešimt pėstininkų kovos mašimų „Bradley“ – planuojama pargabenti spalio 1 d. į Klaipėdos jūsų uostą, o iš ten – geležinkeliais į Ruklą.

Rotuojami JAV karių kontingentai Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse bei Lenkijoje dislokuoti nuo šių metų balandžio mėnesio reaguojant į pakitusią saugumo situaciją po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. JAV į Baltijos šalis ir Lenkiją atsiuntė apie 600 pėstininkų.

Taip pat sąjungininkai sustiprino Baltijos regiono valstybių oro erdvės ir jūros apsaugą.

NATO sąjungininkai pakaitomis siunčia papildomus naikintuvus patruliuoti Baltijos šalių ir Lenkijos oro erdvėje. Šiuo metu Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose nuolat budi NATO oro policijos misijoje dalyvaujantys šeši Portugalijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16 „Fighting Falcon“ ir keturi Kanados karinių oro pajėgų naikintuvai F-18 „Hornet“.

Iš Amari karinės aviacijos bazės Estijoje Baltijos oro erdvę patruliuoja Vokietijos naikintuvai, Lenkijos oro erdvės apsaugai sustiprinti Malborko bazėje dislokuoti papildomi Nyderlandų karinių oro pajėgų naikintuvai.

Baltijos jūroje nuolat budi NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų junginys, suformuotas iš aštuonių laivų. Junginiui šių metų antrą pusmetį vadovauja Lietuvos karininkas komandoras Giedrius Premeneckas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder