Atsistatydino vidaus reikalų ministras

Atsistatydino vidaus reikalų ministras

"Tvarkiečių" deleguotas Dailius Alfonsas Barakauskas ketvirtadienį įteikė Premjerui Algirdui Butkevičiui atsistatydinimo prašymą. Vyriausybės vadovas prašymą patenkino.

Ministras sprendimą motyvavo pablogėjusia sveikatos būkle.

Dar ketvirtadienio rytą Premjeras sakė atleisiąs D. A. Barakauską, jei gaus įrodymų ar informacijos apie pažeidimus Vidaus reikalų ministerijoje. Esą tai žinoma tiek pačiam ministrui, tiek jį delegavusios partijos vadovui Rolandui Paksui, su kuriuo Premjeras susitiko trečiadienį.

"Pirmiausiai, aš pasakiau aiškiai ir, manau, suprantamai visiems, kad jeigu bus kokie nors papildomi įrodymai arba papildoma informacija, kad šitoje ministerijoje vyksta negeri dalykai, tai tikrai jis bus atleistas. (...) Kada prasidėjo tikrinimas, aš susitikau su teisėsaugos institucijos vadovu ir paklausiau, koks yra vidaus reikalų ministro vaidmuo? Tai tikrai buvo pabrėžta, kad kol kas nėra jokių įtarimų, jis nėra netgi liudininku įtrauktas į sąrašą. Dėl to ir nebuvo skubėta atleisti", - paaiškino A. Butkevičius ketvirtadienį duodamas interviu "Žinių radijui".

Vyriausybės vadovas neigė patiriąs spaudimą dėl koalicijos.

"Niekas negrasino, kad pasitrauks iš koalicijos, mes dirbame kaip niekada atsakingai. (...) Kol kas, kiek turiu informacijos, nei "Tvarka ir teisingumas", nei Darbo partija nesiruošia išeiti, aš manau, kad šiuo metu Lietuvoje politinis stabilumas yra išlaikomas", - pažymėjo A. Butkevičius.

Generalinė prokuratūra yra pranešusi, kad su STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Buvo sulaikyti "Tvarkos ir teisingumo" deleguoto ministro D. A. Barakausko komandoje anksčiau dirbęs viceministras Algimantas Juocevičius ir ministro patarėjas Ervinas Raistenskis.

"Tvarka ir teisingumas" Panevėžio apygardos teismui apskundė STT Vilniaus valdybos pareigūnų veiksmus prašydama pripažinti kratas neteisėtomis ir paskelbė, kad ši veikla padarė žalos partijai bei sutrikdė pasirengimą artėjantiems savivaldos rinkimams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder