Atostogaujantį Andrių Kubilių Anykščiuose džiugino gėlių kilimai, Skapiškyje - medus su agurkais

Atostogaujantį Andrių Kubilių Anykščiuose džiugino gėlių kilimai, Skapiškyje - medus su agurkais

Lietuvos žmonės tampa vis mažiau pikti, o labiausiai jiems nepatinka, kai šalia gyvenantys kaimynai gyvena tik iš pašalpų, jas leisdami vėjais, ir nenori užsidirbti. Tai kalbėdamasis su naujienų agentūros ELTA korespondentu antradienį sakė šiuo metu atostogaujantis ir tradiciniame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų dviračių žygyje "Suk į dešinę" dalyvaujantis Premjeras Andrius Kubilius.

Premjeras kartu su bendraminčiais jau vienuoliktus metus iš eilės vykstančiame žygyje šiemet pasuko Aukštaitijos kryptimi. Šeštadienį Vilniuje prasidėjęs žygis baigsis sekmadienį Visagine, jo dalyviai Aukštaitijos keliais iš viso numins apie 600 kilometrų.

ELTA: Kaip sekasi atostogos, Premjere? Ar dar nepavargote kasdien minti dviratį?

A. Kubilius: Gerai, tikrai nepavargome. Ką tik atmynėme į Skapiškį (miestelis Kupiškio rajone - ELTA), su dainomis bendruomenė pasitiko, pavaišino labai skaniu medumi su agurkais. Jau vienuoliktą kartą taip miname ir tikrai džiaugiamės galėdami pailsėti, pasportuoti, pabendrauti su žmonėmis.

Galimybė nuo dviračio balnelio, minant per kalveles ir prieš vėją, pasižiūrėti, kaip žmonės tvarkosi, yra labai vertinga. Labai daug pamatome grožio, kurio automobiliu pralėkdamas tikrai nepamatysi.

ELTA: Kai bendraujate su žmonėmis, kokios yra jų nuotaikos?

A. Kubilius: Žmonės džiaugiasi proga pasikalbėti, juk žygyje dalyvauja ir Seimo nariai, ir ministrai. Kartais ir pokalbiai rimtomis temomis užsimezga, kartais tiesiog džiaugiamės buvimu kartu.

ELTA: O kokias problemas tokiuose rimtuose pokalbiuose žmonės kelia? Ar pastebite skirtumų tarp jų pasisakymų dabar ir to, ką jie sakydavo jūsų žygiuose prieš keletą metų?

A. Kubilius: Manyčiau, kad mažiau piktumo žmonėse, negu anksčiau būdavo. Anksčiau dažniau susitikdavome suvargusius, viskuo nusivylusius žmones, dabar tokių žmonių tikrai mažiau.

Viena problemų, kurią, ypač kaimuose, kelia ir moterys, ir vyrai, atėję į susitikimus - jiems tikrai nepatinka, kad šalia yra kaimynų, kurie gyvena tik iš pašalpų ir visiškai nenori patys dirbti ir užsidirbti, o tas pašalpas dažnai paleidžia vėjais. Pastebime, kad žmonėms labai skaudu matant, kaip tas mokesčių mokėtojų litas yra išleidžiamas visiškai ne pagal paskirtį.

Bet dažnai susitikimuose būna keliami ir bendruomenėms svarbūs klausimai, pavyzdžiui, dėl bendruomenės namų ar kokio nors projekto, kurį bendruomenės norėtų greičiau vykdyti. Tokius klausimus aptariame dalykiškai.

ELTA: Ar kelionėje orai negriauna Jūsų planų?

A. Kubilius: Tikrai ne. Orai geri, dienos šiltos. Vėjuotos ganėtinai. Pavėjui minti smagu, prieš vėją, aišku, kiek sunkiau, bet įveikiame ir tokią kliūtį.

ELTA: Kur dažniausiai nakvojate: palapinėse ar kaimo sodybose?

A. Kubilius: Kaimo sodybose dažniausiai. Dabar daug tų sodybų, labai gražiai sutvarkytų. Ir gražiose vietose, prie ežerų, prie upių. Iš tikrųjų jose yra labai smagu.

ELTA: Galbūt kelionės metu buvo įvykis, kuris labai nustebino ar pralinksmino?

A. Kubilius: Labai džiaugiamės Anykščiuose patekę į miesto šventę ir pamatę nuostabią žmonių kūrybą, vadinamuosius gėlių kilimus, nuklojusius visą centrinę Anykščių aikštę. Tai iš tikrųjų kažkas unikalaus, mus labai stipriai nustebino ir pradžiugino.

ELTA: Kur keliausite toliau?

A. Kubilius: Iš Skapiškio per Kupiškį minsime link Tiltagalių, į Rasos Juknevičienės (krašto apsaugos ministrės - ELTA) tėviškę. Tolimesni planai nesikeičia: sekmadienį finišuosime Visagine.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder