Artūras Paulauskas: rusakalbių teisių gynimas gali tapti pretekstu pradėti karinį puolimą Lietuvoje

Artūras Paulauskas: rusakalbių teisių gynimas gali tapti pretekstu pradėti karinį puolimą Lietuvoje

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas teigia rimtai vertinantis Rusijos URM įgaliotinio pareiškimą, kad  tarptautinė bendruomenė turi reaguoti į nuolatinius rusakalbių žmonių teisių pažeidinėjimus Baltijos šalyse. Konstantinas Dolgovas taip kalbėjo praėjusį šeštadienį Rygoje, susitikęs  su rusų organizacijų  atstovais. 

A. Paulauskas tokiuose raginimuose sako įžvelgiantis analogijų su dabartiniais įvykiais Ukrainoje.

„Aš labai rimtai žiūrėčiau į šitą pareiškimą. Matau analogiją su Ukraina, kur būtent rusakalbių teisių gynimas buvo pateikiamas kaip pretekstas, išgalvotas pretekstas pradėti karinį puolimą. Tai ne pirmas toks pareiškimas, ypač kalbant apie latvius, bet, manau, labai turėtume susirūpinti, nes tie žodžiai, kurie vis kartojasi, gali tapti veiksmais”, – LRT laidoje „Teisė žinoti” sakė A. Paulauskas.

Paklaustas, ar Rusijos ambasadoriaus buvo paprašyta paaiškinti Rusijos URM pareigūno žodžius, Seimo komiteto pirmininkas sakė, kad tikisi Lietuvos diplomatų veiksmų.

„Manau, kad bus URM reakcija. Tiesiogiai ta citata Lietuvos neliečia, kalba daugiau apie Latviją, Estiją, bet mes suprantam, kad tai apie Baltijos šalis”, – laidoje „Teisė žinoti“ pirmadienį vakare  kalbėjo  A. Paulauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder