Artūras Paulauskas mano, kad Darius Valys neturėtų būti generaliniu prokuroru

Artūras Paulauskas mano, kad Darius Valys neturėtų būti generaliniu prokuroru

Seimo nario ir buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko nuomone, skandalingajam Dariui Valiui nederėjo dar kartą užimti Generalinės prokuratūros vadovo posto.

„Esame jau pripratę, kad Seimo nariai gali būti teisti (...), bet iki šiol buvo sunku suvokti, kad ir prokuroras gali būti nusižengęs įstatymui. Tolerancijos riba atidedama vis toliau. Aš manau, kad jam iš tikrųjų reikėjo pasiūlyti kitokias pareigas. Visa ši situacija tikrai negera ir, kaip generaliniam prokurorui, tikrai netoleruotina", - teigė A. Paulauskas.

Parlamentaro teigimu, D. Valio klausimas turėtų būti svarstomas Seime.

„Manau, kad Julius Sabatauskas (Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas. - ELTA) kelia pagrįstą klausimą", - sakė A. Paulauskas.

D. Valys iš Generalinio prokuroro posto buvo pašalintas gegužę, savo paties prašymu, dėl 2011 m. sukeltos avarijos, kaI pėsčiųjų perėjoje pareigūno vairuojamas automobilis partrenkė moterį. Prezidentė Dalia Grybauskaitė vienašališkai D. Valį į postą grąžino rugpjūčio 29 dieną, „išnykus aplinkybėms, dėl kurių prokuroras buvo pašalintas iš posto".

Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės teigimu, D.Valiui būtų geriau trauktis iš pareigų. Tokiu šalies vadovės sprendimu smarkiai pasipiktino Seimo teisės ir teisėkūros komiteto pirmininkas J. Sabatauskas, Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder