Aplinkosaugininkai tikrins, kaip gyventojai tvarko žaliąsias atliekas

Aplinkosaugininkai tikrins, kaip gyventojai tvarko žaliąsias atliekas

Nuo rugpjūčio 1 d. šalies aplinkosaugininkai akylai stebės, ar gyventojai tinkamai tvarko žaliąsias atliekas ir paiso draudimo jas deginti. Iki pat rugsėjo pabaigos bus organizuojami aplinkosaugininkų reidai, pareigūnai taip pat informuos gyventojus, kaip tinkamai tvarkyti žaliąsias atliekas.

Aplinkosaugininkai primena, kad už žolės, nukritusių medžių, lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimą gresia iki 230 Eur baudos. Už ražienų, taip pat nenupjautų ir nesugrėbtų žolių, nendrių, javų ir kitų žemės ūkio kultūrų deginimą piliečiai gali būti baudžiami beveik 300 eurų bauda. Už priešgaisrinės apsaugos reikalavimų pažeidimus, sukėlusius miško gaisrą arba jo išplitimą, gresia didesnė kaip 1 100 Eur bauda, rašoma pranešime spaudai.

Siekdamas sumažinti dėl žmonių neatsakingumo ir deginamos žolės kylančių gaisrų skaičių ir jų skaudžius padarinius, šiemet aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas pakeitė šiais veiksmais gamtai daromos žalos apskaičiavimą. Dabar žolės padegėjui reikia atlyginti mažiausiai 100 eurų gamtai padarytą žalą nepriklausomai nuo ploto, kuris išdegė.

Biologiškai skaidžias arba vadinamas žaliąsias atliekas gyventojai gali kompostuoti arba vežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder