Aplinkos ministras dėl privatizuotų ežerų kreipėsi į prokuratūrą

Aplinkos ministras dėl privatizuotų ežerų kreipėsi į prokuratūrą

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas kreipėsi į Panevėžio apygardos prokuratūrą, prašydamas valstybei grąžinti šešis privatizuotus ežerus ar jų dalis ir taip apginti viešąjį interesą.

Kreipimesi įvardyti šeši ežerai ar jų dalys: Vastelis (Vastalis), Paneikiškis ir Vaitonka Zarasų rajone, Raistežeris ir Iženas Utenos rajone ir Oklis Rokiškio rajone. Jie buvo privatizuoti, kai Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos atkūrė ar perleido nuosavybės teises į šiuos ežerus.

Tačiau Aplinkos ministerija pabrėžia, kad, pagal NŽT pateiktą informaciją, iki 1940 metų šie vandens telkiniai priklausė valstybei. Vandens įstatymas nurodo, kad paviršiniai vandens telkiniai, iki 1940 m. priklausę valstybei nuosavybės teise, yra išimtinė valstybinė nuosavybė, todėl jų negalima perleisti kitiems asmenims.

"Negalime likti abejingi ir nepastebėti, kas vyksta. Kreipėmės į prokuratūrą ir tikimės, kad šiuos ežerus - neįkainojamą valstybės, o kartu ir visų mūsų turtą - pavyks išsaugoti", - sako ministras.

Panevėžio apygardos prokuratūra, gindama viešąjį interesą, turėtų kreiptis į teismą, su prašymu panaikinti NŽT sprendimus, įsitikusi Aplinkos ministerija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder