Apdovanoti geriausių nuotraukų apie neatrastą Lietuvos vietą autoriai

Apdovanoti geriausių nuotraukų apie neatrastą Lietuvos vietą autoriai

Aplinkos ministerijos paskelbtam nuotraukų konkursui „Neatrasta Lietuvos vieta, kurią verta aplankyti" savo fotografijas atsiuntė per 40 dalyvių. Jie vertinimo komisijai pateikė rimtą užduotį - iš atsiųstų daugiau kaip 120 nuotraukų atrinkti 8 geriausias ir labiausiai konkurso sąlygas atitinkančias.

Kaip ir buvo žadėta konkurso pradžioje, vienas Aplinkos ministerijos firminis puodelis skiriamas didžiausio palaikymo sulaukusiai nuotraukai - Reginos Leknickienės atsiųstai, kuriai savo simpatiją išreiškė per 190 žmonių.

Tai, kokia graži ir savita yra Lietuvos gamta, visiems priminė Laima Prudnikovienė. Jos užfiksuoti vaizdai, ypač Karklė, autorei pelnė firminį puodelį.

Tokiu pat puodeliu apdovanojama Inga Labašauskienė, atsiuntusi Ignalinos ir Kintų nuotraukų.

Neliko abejingi vertintojai ir Justinos Kukanauzaitės nuotraukoms, sužavėjo jos užfiksuotas Navos ežero prie Aukštadvario vaizdas.

Dar vienas puodelis atiteks gražius lietuviškus vaizdus užfiksavusiam Kęstučiui Cemnolonskiui - pirmajam konkurso dalyviui. Komisijos simpatijas pelnė jo įamžintas gamtos ir dirbamų laukų vaizdas Dieveniškių regioniniame parke (Šalčininkų r.) bei Neries ir Dūkštos upių vaizdai.

Firminiu puodeliu apdovanojama ir Manto Viržinto nuotrauka. Joje - Rietavo Oginskių parko vaizdas.

Perteiktu Žagarės (Joniškio r.) grožiu komisijos narius sužavėjo Jonas Jurevičius. Jam taip pat atiteks firminis puodelis.

Komisijos pastebėtas ir įvertintas buvo ir Arūno Sartanavičiaus Molėtų r., Kulionių kaimo vaizdas. Nufotografuotos sodybos, ko gero, aplankyti nepavyks, bet pamatyti ją iš tolo, nuostabios gamtos apsuptą retas atsisakytų. Autoriui atiteks firminis puodelis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder