Antanas Vinkus: "Duokit ramybę spręsti gamybinius klausimus"

Antanas Vinkus: "Duokit ramybę spręsti gamybinius klausimus"

Premjero patarėjas, buvęs ambasadorius Rusijos Federacijoje Antanas Vinkus sako, kad dėl pieno produkcijos problemų Rusijoje, Lietuvoje iki spalio pabaigos laukiama iš Rusijos atvyksiančių specialistų.

"Mes artimiausiu laiku laukiame specialistų, esame juos pakvietę, sėsime prie apvalaus stalo. Esu įsitikinęs, kad įmonių vadovai parodys aukščiausią technologijų ir higienos lygį, kokį ir turi. Būdamas Maskvoje pajutau, kad Rusijos žmonės laukia mūsų produkcijos ir mūsų verslininkai yra labai suinteresuoti turėti šią rinką",- po trečiadienį vykusio Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdžio žurnalistams sakė A. Vinkus.

Šis komitetas, dalyvaujant Užsienio reikalų, Žemės ūkio ministerijų ir kitų institucijų atstovams, aptarė situaciją Lietuvos-Rusijos ir Lietuvos-Baltarusijos pasienyje ir iš Lietuvos eksportuojamų į Rusijos Federaciją maisto produktų draudimą.

Su Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos "Rospotrebnadzor" vadovu Genadijumi Oniščenka susitikęs A. Vinkus sakė pajutęs komiteto narių "geranoriškumą, dalykiškumą ir konstruktyvumą, sprendžiant svarbius klausimus".

A. Vinkus tikisi, kad bus uždegta žalia šviesa Lietuvos pieno produkcijai, tačiau jis taip pat prašė kantrybės.

"Aš kreipiuosi ir į žurnalistus: duokite dabar tam tikrą ramybę porai, trejetai savaičių, nedirginkite klausimais. Duokite ramybę spręsti gamybinius klausimus ir po dviejų savaičių susitiksime",- nestokodamas optimizmo kalbėjo A. Vinkus.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba ("Rospotrebnadzor") paskelbė nuo spalio 7 d. stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos, primena ELTA.

Spręsti problemų su Rusija į Maskvą buvo išvykęs ir buvęs Lietuvos ambasadorius Rusijoje, Premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas A. Vinkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder