Andrius Palionis: jaučiu, kad sprendimas bus šalinti iš partijos

Andrius Palionis: jaučiu, kad sprendimas bus šalinti iš partijos

Valdančiąją daugumą remiančios Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Andrius Palionis prognozuoja, kad partijos Etikos ir procedūrų komisija siūlys šalinti iš partijos jos tarybos sprendimui nepaklususius Seimo narius.

„Jaučiu, kad jų sprendimas bus šalinti“, - antradienį po susitikimo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir Premjeru Sauliumi Skverneliu žurnalistams sakė A. Palionis.

Politikas prognozuoja, kad jo vadovaujama frakcija išliks, tačiau, koks jos gali būti pavadinimas, jis nesiėmė spėlioti.

„Realiai mes patys pasakėme, kad jeigu išmes, mes liekame ta frakcija, kuri esame. Yra tiktai klausimas dėl tų žmonių, kurie nebalsavo arba nepritarė mūsų pozicijai. Manau, kad jie suburs naują frakciją. (...) Kai išmes, tada pavadinimą ir pasakysime, galbūt bus ir kitas“, - sakė A. Palionis.

Jo teigimu, frakcijos nariai yra vieningi, šiuo metu 14 frakcijos narių remia Vyriausybę.

A. Palionis sako, kad jo frakcija turėtų siūlyti kandidatą į ūkio ministro postą, tačiau buvo pasiūlyta partneriams pagalvoti ir apie ministerijų mainus.

„Pasiūlėme pagalvoti partneriams, kad norėtume pasikeisti ministerijomis, kaip kalbėjau praėjusią savaitę, į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją“, - sakė A. Palionis. Jo teigimu, kandidatų eiti šias pareigas yra - jie yra iš Seimo ir ne iš Seimo.

A. Palionis neatmeta galimybės, kad Socialdemokratų partija ateityje gali skilti. „Manau, kad procesas šitas taip toli pažengęs, kad natūraliai skils dalis partijos ir prisijungs prie mūsų“, - sakė A. Palionis.

Kaip jau skelbta, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Socialdemokratų partijos frakcijos (LSDP), atsižvelgdamos į susidariusią politinę situaciją ir siekdamos tęsti šios kadencijos Seime pradėtus darbus, sudarė LVŽS ir LSDP frakcijų koaliciją.

Abiejų frakcijų seniūnų - Ramūno Karbauskio ir Andriaus Palionio - pasirašytame dokumente išreiškiama tolesnė parama XVII Vyriausybės programai ir veiklai.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybai nusprendus nutraukti koalicijos sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Seimo socialdemokratų frakcija balsavo už sprendimą sudaryti frakcijų koaliciją su LVŽS frakcija pagal Seimo Statutą. Už tokį sprendimą buvo 10 frakcijos narių, prieš buvo 4 frakcijos nariai, 1 susilaikė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder