Andrius Mazuronis: "Mantas Adomėnas negali būti Seimo nariu"

Andrius Mazuronis: "Mantas Adomėnas negali būti Seimo nariu"

Seimo narys Andrius Mazuronis užregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūlo nutraukti kolegos Manto Adomėno įgaliojimus, nes pastarasis, tapęs Seimo nariu, neatsisakė viešosios įstaigos "Demokratinės politikos institutas" prezidento pareigų, kas pagal Konstituciją yra nesuderinama su Seimo nario veikla.

Anot A. Mazuronio, už tokio pobūdžio Konstitucijos reikalavimo nesilaikymą M. Adomėnas neabejotinai turi netekti parlamentaro mandato, juo labiau, kad jo pavardė kartu su neskaidriais veiksmais minima jau ne pirmą kartą.

"Tiek Konstitucijos, tiek kitų teisės aktų reikalavimų turi laikytis visi, tiek eiliniai piliečiai, tiek ir Seimo nariai. Įstatymas galioja visiems vienodai, todėl ir atsakomybę už nusižengimą privalo prisiimti kiekvienas. Kolega M. Adomėnas – ne išimtis, todėl neabejotinai turėtų netekti Seimo nario mandato", – teigė A. Mazuronis.

Neseniai A. Mazuronis M. Adomėną dėl galimai neskaidriai laimėto VšĮ "Demokratinės politikos institutas" konkurso ragino patį palikti Seimo nario kėdę.

"Siekdamas, kad nereiktų traukti Seimo į dar vieną nemalonią procedūrą, siūliau kolegai pačiam atsisakyti Seimo nario mandato ir tokiu būdu prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Kadangi M. Adomėnas to nepadarė, manau, yra būtina kiek galima greičiau išspęsti šį klausimą. Todėl ėmiausi iniciatyvos ir pasiūliau Seimui įvykdyti teisingumą", – teigė A. Mazuronis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder