Andrius Kubilius: referendumu žmonių nuomonės dėl VAE statybos būtų galima paklausti po poros metų

Andrius Kubilius: referendumu žmonių nuomonės dėl VAE statybos būtų galima paklausti po poros metų

Lietuvos žmonių nuomonės dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos referendumu būtų galima atsiklausti vėliau, kuomet jau bus žinomos visos projekto detalės, sako Premjeras Andrius Kubilius.

"Jau žinant visas projekto detales vienokiu ar kitokiu būdu būtų galima paklausti žmonių nuomonės, tai būtų po kokių pusantrų ar dvejų metų. Dėl to aš nematau kokios nors problemos. Bet reikia žmonėms užduoti labai aiškiai suprantamus klausimus, žinant, kaip atrodo visas projektas. Šiuo metu viso projekto detalės dar nėra žinomos", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" pabrėžė Premjeras.

Pasak A. Kubiliaus, nesėkmingos iniciatyvos surinkti reikalingą skaičių parašų, kad VAE statybos klausimas būtų sprendžiamas referendume, rodo, jog daug žmonių Lietuvoje turi pakankamai daug sveiko proto ir nepasiduoda populizmui.

"Tai, kad ir Linui Balsiui nepavyko surinkti parašų, nepaisant visų triukšmingų akcijų ir garsios propagandos, kartais ir visiškai neobjektyvios, tai rodo, kad Lietuvos žmonės turi pakankamai daug sveiko proto ir atsakomybės ir supranta, kad tokius klausimus ir taip formuluojamus klausimus duoti spręsti referendumu tikrai nėra atsakingas dalykas. Manau, kad šitam populizmui yra suduotas pakankamai didelis smūgis", - kalbėjo A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder