Andrius Kubilius: olimpinės žaidynės suvienija Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius tautiečius

Andrius Kubilius: olimpinės žaidynės suvienija Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius tautiečius

Olimpinės žaidynės suvienija ne tik sportininkus, bet ir visus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius tautiečius, linkėdamas olimpiečiams ištvermės ir įkvepiančių pergalių sakė Ministras Pirmininkas.

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius sekmadienį Londone stebėjo Simonos Krupeckaitės pasirodymą moterų kvalifikacinėse sprinto lenktynėse bei imtynininko Aleksandro Kazakevičiaus kovą, po kurios sportininkas pateko tarp aštuonių stipriausiųjų ir toliau kovos dėl kelialapio į pusfinalį.

Panevėžyje vyksiančio 2012 metų Europos dviračių treko globėjas A. Kubilius pasaulio dviračių treko čempionei bei planetos rekordininkei S. Krupeckaitei po starto kvalifikacinėse sprinto lenktynėse palinkėjo sėkmės siekiant savo užsibrėžto tikslo.

Šeštadienio vakarą A. Kubilius Londono olimpiniame stadione žiūrėjo Linos Grinčikaitės pasirodymą 100 metrų sprinto pusfinalyje bei stebėjo moterų septynkovės 800 metrų bėgimo rungtyje dalyvavusią Austrą Skujytę.

Vos per žingsnį nuo olimpinio medalio likusiai septynkovininkei Austrai Skujytei premjeras padėkojo už iškovotą garbingą penktąją vietą ir palinkėjo stiprybės bei sėkmės ateities startuose.

"Londono olimpinėse žaidynėse Jūs dar kartą pasauliui įrodėte, kad priklausote septynkovės elitui", - sakė A. Kubilius.

"Olimpinės žaidynės suvienija ne tik sportininkus, bet ir visus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius tautiečius. Jūs savo pergalėmis ir aukštais pasiekimais, profesionalumu ir tvirta sportine valia įkvepiate šalies žmones ir garsinate Lietuvą svetur", - pažymėjo Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius šalies sportininkams padėkojo už pastangas atstovaujant Lietuvai Londono žaidynėse ir palinkėjo ištvermės bei įkvepiančių pergalių tolesnėse olimpinėse kovose.

Aukščiausias vietas (nuo pirmos iki aštuntos) Londono olimpinėse žaidynėse iškovojusiems Lietuvos sportininkams Vyriausybė skirs premijas.

Sekmadienį vėlai vakare A. Kubilius sugrįš į Lietuvą ir nuo pirmadienio tęs savo atostogas. Premjeras atostogaus iki rugpjūčio 14 dienos. Vyriausybės vadovą pavaduoja energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder