Andrius Kubilius: LTOK spaudimo dėl Donatos Rimšaitės nebuvo

Andrius Kubilius: LTOK spaudimo dėl Donatos Rimšaitės nebuvo

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius atmeta žiniasklaidoje pasirodžiusią kritiką esą Vyriausybė darė įtaką Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) priimant sprendimą dėl leidimo lengvaatletei Donatai Rimšaitei sportinėse varžybose atstovauti Rusijai.

Pasak Premjero, LTOK yra nepriklausoma organizacija, ir Vyriausybė niekada nėra svarsčiusi LTOK kompetencijai priklausančių klausimų.

"Rusijos Federacijos vadovo (Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidento Viačeslavo Aminovo. - ELTA) kritika yra nepagrįsta ir nelogiška, nes, ką matėme praeitos savaitės pabaigoje, tai tokius klausimus svarsto mūsų olimpinis judėjimas, LTOK, kuris yra visiškai nepriklausomas ir savarankiškas. Galbūt tokia vakarietiška olimpinė tradicija, žinoma Lietuvoje, nėra paplitusi mūsų kaimynėje Rusijoje ir galbūt dėl to jie susidaro tokį klaidingą vaizdą, bet mes tikrai nesame svarstę kokio nors individualaus, konkretaus klausimo, tuo labiau olimpinio klausimo, Rimšaitės klausimo", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena: LTOK nusprendė, jog šiuolaikinės penkiakovės atstovė D. Rimšaitė negali atstovauti Rusijai sportinėse varžybose. Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas V. Aminovas sporto dienraščiui "Sovetskij sport" teigė, kad LTOK Rusijai nepalankų sprendimą dėl D. Rimšaitės atstovavimo priėmė, gavęs nurodymus iš Lietuvos Vyriausybės. V. Aminovas taip pat pareiškė, kad mainais į leidimą lengvaatletei D. Rimšaitei atstovauti kitai šaliai Rusija nusileido Lietuvai varžantis dėl galimybės surengti atrankos turnyrą į Londono olimpines žaidynes.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder