Andrius Kubilius iš "Gazprom" tikisi racionalių išvadų

Andrius Kubilius iš "Gazprom" tikisi racionalių išvadų

Premjeras Andrius Kubilius tikisi, kad derantis su Rusijos dujų milžine "Gazprom" dėl mažesnių dujų kainų Lietuvai ši atsižvelgs į globalius procesus.

"Tai tos prognozės (dėl išaugsiančių šilumos kainų - ELTA) girdėti jau nuo pat vasaros. Noriu priminti, kad per tą laiką įvyko daug pokyčių "Gazprom" santykiuose su daugeliu Europos valstybių. Jau ne viena valstybė ir ne viena jos kompanija yra padavusi ir "Gazprom" į Tarptautinį arbitražą dėl jo vykdomos kainų politikos. Artimiausias pavyzdys - mūsų kaimynai lenkai", - klausiamas, kaip vyksta derybos su "Gazprom", trečiadienį sakė A. Kubilius.

"Tai aš tikiuosi, kad, ko visą laiką tikėjausi, kad "Gazprom" iš tokios besikeičiančios situacijos tiek tarptautinėse rinkose, suskystintų dujų rinkose, tiek ir iš to, kaip dėl sąžiningos kainų politikos - modernesnės ir lankstesnės - kovoja vis daugiau šalių, valstybių dujų kompanijų, kaip jau minėjau lenkai, vokiečiai, italai tą patį yra padarę, padarys racionalias išvadas", - komentavo Premjeras.

ELTA primena, jog rugsėjo pabaigoje Europos Sąjungos antimonopolinės tarnybos atliko "Gazprom" antrinių įmonių ir partnerių patikrinimus, kad nustatytų, ar nepažeidinėjamos Europos konkurencijos normos. Tokie patikrinimai vyko Lietuvoje, Vokietijoje, Lenkijoje, kitose šalyse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder