Andrius Kubilius badauti pradėjusiems turgininkams toliau perša kasos aparatus

Andrius Kubilius badauti pradėjusiems turgininkams toliau perša kasos aparatus

Badauti pradėjusiems prekeiviams maisto produktais dengtose turgavietėse premjeras Andrius Kubilius siūlo verčiau pasirūpinti savo verslu ir įsigyti kasos aparatą, kol jo kaina yra visiškai kompensuojama.

"Nelabai gal solidžiai tai atrodo. Mūsų sprendimai priimti, ir jie bus įgyvendinti, ir aš raginčiau visus turgaus prekeivius tiesiog pasirūpinti savo verslu, nes vasario ir kovo mėnesiais jie gali už įsigyjamus kasos aparatus prekyboje maisto produktais dengtose turgavietėse gauti šimtaprocentinę kompensaciją, vėliau ji mažės. O nuo gegužės pirmosios kasos aparatai turės veikti visose prekybos vietose. Tai liečia tik prekybą maisto produktais dengtose turgavietėse", - sakė A. Kubilius pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Sprendimų atšaukti neketinančios Vyriausybės vadovas kartoja, jog kasos aparatai reikalingi, kad būtų daugiau sąžiningumo ir kad pirkėjai turėtų aiškias garantijas, ką jie perka, ir galėtų reikalauti tam tikros atsakomybės.

Kaip ELTA jau rašė, dirbantieji pagal individualius verslo liudijimus prie Seimo pradeda bado akciją. Jei ir tai neduos rezultatų, žadama badauti prie Europos Parlamento Briuselyje.

Bado akcija, anot Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovės Zitos Sorokienės, prasidėjusi pirmadienio vidurdienį, kaip planuojama, tęsis iki gegužės.

Vienu metu badaus ne mažiau kaip 3 ir ne daugiau kaip 10 savanorių iš visos Lietuvos. Badauti vienas asmuo galės ne ilgiau kaip savaitę. Įprastai protesto akcijoje dalyvaus 3-4 žmonės.

Didžiausią nerimą smulkiesiems verslininkams ir turgaus prekeiviams kelia tai, jog, pagal Vyriausybės nutarimą, nuo gegužės 1 d. kasos aparatai turės būti naudojami prekiaujant maisto produktais pastatuose, patalpose, kioskuose ir autoparduotuvėse, o be kasos aparatų prekiauti maistu bus leidžiama tik ten, kur nėra fizinių sąlygų, - lauke.

Iki balandžio bus kompensuojamos visos ne daugiau kaip 1000 litų kainuojančio kasos aparato įsigijimo išlaidos. Vėliau kompensacijos dalis mažės - balandžio mėnesį bus kompensuojama 60 procentų, gegužės-gruodžio mėnesiais - 50 procentų kasos aparato įsigijimo išlaidų. Kompensacijoms už kasų aparatų įsigijimą skiriama 3 mln. litų iš Privatizavimo fondo lėšų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder