An-2 tragedija: Juozas Olekas atsiprašė už lėktuvo paieškos operacijos klaidas

An-2 tragedija: Juozas Olekas atsiprašė už lėktuvo paieškos operacijos klaidas

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas dingusių pilotų artimųjų atsiprašė už prastai koordinuotą paieškos ir gelbėjimo operaciją.

"Noriu savo vardu, krašto apsaugos sistemos vardu atsiprašyti artimųjų, draugų, pilotų, su kuriais teko jiems skraidyti, kad turbūt ne viską padarėme taip, kaip reikėjo padaryti ir kad niekam nekiltų abejonių, jog visa operacija vykdoma taip, kaip ją reikia vykdyti", - Seime kalbėjo ministras.

Pasak J. Oleko, remiantis dabartiniu gelbėjimo ir paieškos operacijų planu, gavus pavojaus signalą, į orą nedelsiant pakeliamas vienas sraigtasparnis ir siunčiamas vienas laivas, kartu ruošiant ir papildomas priemones. Pastarąjį kartą šis planas buvo keičiamas 2009 m.

"Deja, reikia pastebėti, kad šis planas yra keistinas. Anksčiau nesusidūriau su tokia situacija ir tie dalykai nebuvo išryškėję", - parlamente kalbėjo J. Olekas, pridūręs, kad kariuomenės vadui Jonui Vytautui Žukui bus pavesta peržiūrėti gelbėjimo operacijų plano procedūras.

Seime atsakinėdamas į parlamentarų klausimus, ministras informavo, kad Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras nelaimės signalą iš Vilniaus aeronautikos gelbėjimo centro šeštadienį, 18 val. 09 min., o netrukus į orą buvo pakeltas ir Nemirsetoje budintis sraigtasparnis "Mi-8". J. Oleko teigimu, Švedijos kariniai radarai "An-2" paskutinį kartą užfiksavo 16 val. 35 min, tačiau ši informacija Lietuvą pasiekė tik kitos dienos rytą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder