Algirdas Butkevičius nusprendė nesibylinėti su Agne Bilotaite

Algirdas Butkevičius nusprendė nesibylinėti su Agne Bilotaite

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius nusprendė nesibylinėti su Seimo nare konservatore Agne Bilotaite dėl garbės ir orumo įžeidimo.

Vilniaus miesto apylinkės liepos 20 dieną kaip nepagrįstą atmetė premjero ieškinį Seimo narei. Sprendimas per 30 dienų galėjo būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui. Skundų byloje negauta.

„Sprendimas įsiteisėjo rugpjūčio 20 dieną“, – BNS sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Raimonda Jagminaitė.

A.Butkevičius yra sakęs, jog jei teismo sprendimas bus jam nepalankus, tai reikš, kad jis diskusijose galės panašiai kalbėti apie kitus politikus ir negalės būti baudžiamas. Jis tikino kyšio niekada negavęs ir už žodžius reikia atsakyti.

Sprendimą paskelbusi teisėja Asta Misiūnaitė-Bashir pažymėjo, kad priimdama sprendimą rėmėsi galiojančia teismų praktika garbės ir orumo pažeidimo bylose. Ji sakė vertinusi ar žinią, ar nuomonę paskleidė A.Bilotaitė. Nuspręsta, kad buvo išreikšta subjektyvi Seimo narės nuomonė,o A.Butkevičius yra viešas asmuo, jam taikomi kiti kriterijai dėl garbės ir orumo pažeidimo.

Parlamentarė yra sakiusi, kad ji televizijos laidoje išsakė nuomonę, o Vyriausybės vadovo ieškinį teismui vertina kaip bandymą užgniaužti ją kaip Antikorupcijos komisijos narę.

Premjeras konservatorę apskundė dėl kalbų apie jo žento Evaldo Vaitasiaus verslą, iš kurio kilus skandalui pastarasis pasitraukė. Ieškinyje nurodoma, kad A. Bilotaitė paskleidė tikrovės neatitinkančią, ieškovo garbę ir orumą žeminančią informaciją.

Premjeras teismui skundėsi dėl A. Bilotaitės teiginių pernai lapkritį televizijos laidoje: „Premjero žentas dovanų gauna akcijų“ ir „...mes matome žento istoriją – mes matome akcijų dovanojimą, aš matau kyšį“.

A.Butkevičius prašė priteisti jam 1 eurą neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.

Praėjusiais metais opozicija siekė aiškintis, kaip ir kokiomis sąlygomis įmonė „Ministerium“, kurios akcininku buvo E. Vaitasius, laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus. Konservatoriams įtarimų kėlė aplinkybės, kaip premjero žentas įsigijo pusę įmonės akcijų.

Ministro pirmininko žentas 50 proc. „Ministerium“ akcijų buvo įsigijęs iš likusias įmonės akcijas valdžiusio Manto Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš buvusios premjero visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės–Giedraitienės sūnaus Simono Giedraičio. Opozicija klausė, „ar tai nebuvo apsimestinis sandoris, kuris galėtų būti vertinamas kaip atsilyginimas ar dovana ministro pirmininko šeimai“.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, E.Vaitasius akcijas vėliau pardavė. Tuomet pranešta, kad jos parduotos už tą pačią kainą, už kokią pirktos, tačiau konkreti suma neatskleista.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder