Alėjoje galės pasireikšti ir menininkai

Alėjoje galės pasireikšti ir menininkai

Teritorijų planavimo komitete

Skulptūrų parkas turėtų "įžengti" į M. Mažvydo alėją - jos sutvarkymo projekte numatoma vietos ir menininkų išmonei.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, jog nepaisant diskusijų, ar rekonstruoti alėją iš esmės, ar tik truputį "papudruoti", kol kas planuojama joje tik pakeisti dangą. Alėja bus išklota skirtingų spalvų trinkelėmis, taip pat numatoma pakeisti šviestuvus, pasodinti dvi eiles medžių.

Vakar vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komiteto posėdyje, kuriame buvo aptariamas parengtas M. Mažvydo alėjos atnaujinimo projektas, Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas svarstė, jog vietoje suolelių alėjoje galėtų atsirasti granito plokštės, ant kurių būtų galima atsisėsti. Kiniškas granitas esąs gana nebrangus, o patys luitai nekentėtų nuo vandalų taip, kaip suoleliai.

Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos teigimu, pagal projektą alėjoje numatoma išskirti keturias istorines gatveles, taip pat bus vietos lauko kavinėms. Siekiant išvengti monotoniško vaizdo, alėjoje bus sukurtos apskritos salelės.

Pasak A. Mureikos, pasireikšti galės ir menininkai - M. Mažvydo alėjoje numatyta vietos skulptūroms, bareljefams ar panašiems meno kūriniams.

Šiuo metu miesto valdžios užsakymu parengtas projektas dar derinamas, teikiami pasiūlymai, ir netrukus jis jau turėtų būti pabaigtas.

Giedrė NORVILAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder