Afganistane tarnaujantys Lietuvos kariai balsavo LR Seimo rinkimuose

Afganistane tarnaujantys Lietuvos kariai balsavo LR Seimo rinkimuose

Spalio 2 d. Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane tarnaujantys kariai dalyvavo išankstiniuose Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose ir konsultaciniame (patariamajame) referendume „Dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje“. Savo pilietinę pareigą kariai vakar galėjo atlikti nuo pat ankstaus ryto iki vakaro veikiančiame specialiai balsavimui įrengtame skyriuje.

Kituose Afganistano regionuose ir štabuose tarnaujantys Lietuvos kariai taip pat turėjo galimybę balsuoti už jiems patinkantį kandidatą į LR Seimo rinkimus.

Šiuo metu Lietuvos kariai Afganistane yra dislokuoti šalies sostinėje Kabule, Goro provincijoje, Vakarų regiono vadavietėje Herate, taip pat Kandaharo oro uoste ir pietiniame šalies regione.

Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje tarnaujanti 15-oji Lietuvos karių pamaina yra sudaryta daugiausiai iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karių. Lapkritį juos pakeis šiuo metu pasiruošimą misijai bebaigianti 16-oji Lietuvos karių pamaina, o kitų metų gegužę – pasirengimą taip pat jau pradėjusi Lietuvos karių misiją Provincijos atkūrimo grupėje užbaigsianti 17-oji Lietuvos karių pamaina.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder