A. Kubilius: Panevėžys politine prasme atrodo įdomiai

A. Kubilius: Panevėžys politine prasme atrodo įdomiai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas sustabdė narystę nepriklausomu kandidatu į Seimą Panevėžyje išsikėlusiam miesto merui Vitalijui Satkevičiui, kadangi šis veikė netinkamai, teigia Premjeras Andrius Kubilius ir pabrėžia, kad visiems partiečiams taikomi vienodi reikalavimai.

"Man tenka apgailestauti, kad pasirinktas veikimo būdas visiškai netinkamas, nelabai buvo galima suprasti ir kodėl toks motyvas pasirinktas. Todėl Priežiūros komitetas ėmėsi to, kas buvo visiškai aišku ir yra įrašyta įstatuose, ir suspendavo narystę, nes tokie veiksmai (...) partijos yra netoleruojami", - ketvirtadienio rytą "Žinių radijuje" kalbėjo A. Kubilius, komentuodamas teiginį, jog partija remia korupcine veikla įtariamą parlamentarą Vitą Matuzą, o ne bendruomenės pripažįstamą miesto merą V. Satkevičių.

TS-LKD pirmininkas pabrėžė, kad partijos kandidatai - geresni ar blogesni - yra tvirtinami partijos taryboje, apygardose bei pačioje partijoje ir tų procedūrų privaloma laikytis. Dėl buvusio Panevėžio miesto mero V. Matuzo A. Kubilius siūlė palaukti oficialiai suformuluotų kaltinimų iš teisėsaugos institucijų.

"Panevėžys šiuo metu yra toks įdomus, pavadinčiau, mūsų Lietuvos kraštas. Brangus miestas, bet politine prasme atrodantis ganėtinai įdomiai", - kalbėjo Premjeras.

ELTA jau skelbė, kad trečiadienį posėdžiavęs TS-LKD Priežiūros komitetas nusprendė stabdyti narystę nepriklausomu kandidatu į Seimą Panevėžyje išsikėlusiam V. Satkevičiui. Dėl narystės atnaujinimo ateityje gali būti sprendžiama bendra tvarka.

Panevėžio meras V. Satkevičius išsikėlė savarankišku kandidatu Vakarinėje rinkimų apygardoje, nors TS-LKD šioje apygardoje iškėlė korupcine veikla įtariamą Seimo narį V. Matuzą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder