V.Uspaskich: mano siekis - Lietuvą iškelti į patraukliausių valstybių 5-uką

V.Uspaskich: mano siekis - Lietuvą iškelti į patraukliausių valstybių 5-uką

"Kitų variantų nėra, yra tik variantas A: Darbo partija yra visiškai pasiruošusi ir pasmerkta laimėti rinkimus", - tokiais žodžiais Kėdainiuose vykusį Darbo partijos suvažiavimą pradėjo jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Pasak politiko, tik su tokia intencija galima kandidatuoti rudenį artėjančiuose Seimo rinkimuose - o jei esi nusiteikęs pergalei, tuomet belieka tikėtis geriausių rezultatų.

Laikas permainoms

Darbo partijos suvažiavime V.Uspaskich savo pranešimą pradėjo kalba, kaip svarbu būti vieningiems, neabejingiems savo šaliai.

"Per 60 metų mano gyvenimo metų teko praeiti įvairius kelius, mačiau, kaip vystosi Lietuva. Nuo Nepriklausomybės paskelbimo pradėjau savo verslą, mačiau, kokios klaidos buvo padarytos. Daugiau tų klaidų daryti negalime - tai kainuoja, o eksperimentuoti nėra nei laiko, nei resursų. Todėl neklausiu, ką man gali duoti valstybė, klausiu - ką galiu duoti aš?" - į susirinkusius partiečius ir rinkėjus kreipėsi V.Uspaskich.

Pasak jo, negalima leisti šaliai klimpti vis giliau į skolas, todėl pristatydamas Darbo partijos programą jis užtikrino - yra būdų užkirsti tam kelią, atėjo laikas gyventi kokybiškiau.

Artėjant rinkimams, V.Uspaskich neslėpė turintis rimtų ambicijų - Darbo partija laimės, o jis ketina užimti ministro pirmininko postą. "Esu tikras, būsiu geriausias visų laikų premjeras", - tikino.

Pasak partijos lyderio, šiuo metu jis jaučiasi pasiryžęs prisiimti įsipareigojimą ir tą daro gerai apgalvojęs. "Žinau, nebus lengva, tačiau Lietuvos žmonės nori geresnio gyvenimo, todėl esu pasiruošęs padaryti Lietuvą patraukliausia valstybe pasaulio penketuke: demokratišką, saugiam gyvenimui tinkamą valstybę", - sakė V.Uspaskich.

Darbo partijos pirmininkas įsitikinęs, kad jei parengta 2020-2024 metų programa bus įgyvendinta, Lietuva, kaip valstybė, padarys didelį proveržį.

Tarp prioritetų - skaidrus valdymas ir auganti ekonomika

Pristatydamas partijos strategiją, V.Uspaskich didelį dėmesį skyrė valstybės valdymo skaidrumo užtikrinimui, tai turi būti pagrindinis naujos valdžios prioritetas. Pasak jo, tik tuomet, kai valstybės valdymas taps mažiau korumpuotas, bus galima spręsti ekonomikos, socialinio švietimo ir kitus aktualius klausimus.

Darbo partija drąsiai kalba ir apie ekonomikos auginimą, tarp svarbiausių, valstybės biudžetą papildyti galinčių, šakų išskiria lengvąją ir maisto pramonę. Pasak V.Uspaskicho, svarbu suprasti, kad 90 proc. nekaupia BVP ir tik likę 10 proc. atneša valstybei pinigus. Tarp jų - apgyvendinimo, maitinimo paslaugos, lengvas ir pramoninis transportas, taip pat - žemės ūkis, pramonė, aukštosios technologijos. Tačiau šiose srityse dirba tik dešimtadalis šalies gyventojų, vadinasi, 1 žmogui tenka aptarnauti likusius 9.

RYŽTAS. "Žinau, nebus lengva, tačiau Lietuvos žmonės nori geresnio gyvenimo, todėl esu pasiruošęs padaryti Lietuvą patraukliausia valstybe pasaulio penketuke: demokratišką, saugiam gyvenimui tinkamą valstybę", - sako Viktoras Uspaskich.

Naujoje kadencijoje Darbo partija ketina gerinti sąlygas ir Lietuvos gamintojams prekiauti lietuviška produkcija, skatinti nedidelių šeimos verslų prekybą, sudaryti vienodas sąlygas konkuruoti su užsienio gamintojais prekiaujant turguose. "Užsienyje pagaminta prekė atvežta į Lietuvą turi teisę būti parduodama su 0 proc. PVM, tačiau Lietuvoje pagamintai prekei uždedamas 21 proc. antkainis. Kaip ir Lietuvos įmonės pagaminta produkcija Lietuvos rinkoje tampa brangesnė, nei pervežus ją už sienos, kur ji atpinga mažiausiai 30 proc. Politikai, kurie neužduoda klausimo, kodėl taip yra, neturi teisės būti politikais", - sakė partijos pirmininkas.

Pasak jo, ekonomiką subalansuota galima vadinti tuomet, kai pritraukiamos ir investicijos į pramonę - tokiu atveju auga ir paslaugų sfera.

Verslui plėtotis svarbus ir regionų politikos gerinimas - apklausus šalies verslininkus paaiškėjo, kad 92 proc. jų vystytų verslą regionuose, jei tam butų sudarytos palankios sąlygos. "Reikia baigti kurti Lietuvą iš trijų miestų. Būtina sukurti tokias sąlygas investicijoms, kad Lietuvos galėtų tolygiai vystytis visuose regionuose: turi būti sukurta infrastruktūra, patrauklūs mokesčiai, beprocentinė valstybės pagalba toms sritims, kurios skatintų eksportą ir didintų lietuviškos produkcijos patrauklumą", - kalbėjo V.Uspaskichas.

Švietimo pagrindas - motyvacija

Dar viena išskirtinio valdžios dėmesio reikalaujanti sritis - švietimas. Darbo partija įsitikinusi, kad būtina sukurti mokyklų, mokytojų, dėstytojų perkvalifikavimo sistemą, sudaryti pedagogams sąlygas atgauti profesinį autoritetą.

"Mokyti skaityti, rašyti, skaičiuoti, uždirbti - tai pasenęs supratimas. Užtenka žaisti populistinėmis reformomis, reikia ugdyti mąstymą, motyvaciją. Lenkiu galvą prieš visus mokytojus, dirbti su vaikais - pašaukimas, tam reikia ypatingų savybių. Mokytojas turi išmokyti mokinį atskirti naudingą informaciją nuo žalingos, turi būti pagalbininku, konsultantu, mokykla - navigatoriumi, mentoriumi", - sakė V.Uspaskichas.

Nekurti militaristinės nuotaikos, o siekti harmonijos

Kalbėdamas apie krašto apsaugą Darbo partijos lyderis tikina, kad skirti daugiau pinigų ginklavimusi - neefektyvus.

"Renkamės taikos dialogo kelią - ilgas dialogas naudingesnis už trumpą karą. Ne ginkluotėje reikia ieškoti taikos, o žmonių lavinime, susitikimuose. Į šoną grybauskaitinius išdidumus ir agresiją - jei tapai politiku, reikia galvoti apie taikų žmonijos gyvenimą. Sakoma, kad šuo - geriausias draugas, tačiau laikas suvokti, kad norint būti draugu su savo kaimynu, nebūtina būti šunimi", - kalbėjo V.Uspaskichas po šių žodžių sulaukęs gausių publikos palaikymo ovacijų.

Pasak jo, bandymas sudaryti buferinę zoną tarp Lietuvos ir JAV - labai pavojinga politika žvelgiant iš Rusijos perspektyvos. "Gerai, kad esame NATO, reikia išlaikyti 2 proc. BVP skirtų gynybai, tačiau neturi būti dirbtinai kuriamos militaristinės nuotaikos. Noriu tarnauti žmonėms, kurie nori gyventi taikų, ekologišką gyvenimą visose sferose - tai ne tik nešiukšlinti gatvių, o nešiukšlinti žmonių, nesėti panikos visuomenės smegenyse, - toks turi būti kiekvieno valstybės vadovo tikslas, nepriklausomai, kokia partijai jis priklauso. Tai turi būti globalios politikos tikslas, jei nesieki harmonijos - neverta būti diplomatu", - kalbėjo V.Uspaskichas.

INFORMACIJA

Darbo partijos siekiai skaičiais:
Minimalus atlyginimas - 750 eurų į rankas
Vidutinis atlyginimas - 1289 eurų į rankas
Vidutinė pensija - 770 eurų
Naujai sukurtos darbo vietos - 200 000
Visa programa: rinkimai2020.darbopartija.lt

INFORMACIJA

Darbo partijos suvažiavimo metu patvirtinti partijos kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose. Tarp jų - Seimo nariai Andrius Mazuronis, Mindaugas Puidokas, Artūras Skardžius, Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras, Darbo partijos vicepirmininkas V. Jukna, Klaipėdos "Neptūno" komandos kapitonas Simas Galdikas, dziudo imtynininkas Karolis Bauža, o taip pat ir buvę Seimo nariai Saulius Bucevičius, Viktoras Fiodorovas, Aidas Gedvilas, Raimundas Markauskas, Ričardas Sargūnas, Valdas Skarbalius, Zita Žvikienė.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Darbo partijos politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo nr. 286804

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder