„Valstiečiai“ nusprendė: vis dėlto lieka valdžioje

„Valstiečiai“ nusprendė: vis dėlto lieka valdžioje

Penktadienį į tarybos posėdį Kauno rajone susirinkę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos nariai balsavo už likimą valdžioje ir išreiškė pasitikėjimą premjeru Sauliumi Skverneliu. 

Už buvimą valdančiojoje koalicijoje balsavo 72 tarybos nariai, vienas susilaikė.

Iš 73 balsavusių tarybos narių 69 buvo už pasitikėjimą Vyriausybės vadovu, trys – prieš, vienas biuletenis rastas sugadintas, žurnalistus informavo „valstiečių“ vicepirmininkas ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Abejoti palaikymu premjerui neįmanoma“, – po posėdžio sakė LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis.

Slaptas balsavimas vyko paties S. Skvernelio iniciatyva.

Kalbėdamas apie sprendimą likti valdančiojoje daugumoje R. Karbauskis sakė nematąs kitos galimybės.

„O ką mums belieka daryti? Mes aiškiai pasakėme, kad jeigu kas nors imtųsi iniciatyvos, atsakomybės, tai būtų ir kalba kita, ir būtų kažkas, kas galėtų su naujuoju šalies vadovu šnekėtis apie tarnystę Lietuvai, bet, deja, Lietuvoje kitos politinės jėgos, kuri drįstų imtis atsakomybės arba ją toliau prisiimtų, neatsirado“, – sakė jis.

„Šnekėti šiandien jau nėra temos apie tai, kad mes nedirbsime. Šiandien taryba balsavo dėl to, kad mes toliau dirbame, turime formuoti daugumą, mes liksime daugumoje, ji turi būti plečiama, stiprinama“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Klausimą dėl pasitikėjimo partijos lyderiu R. Karbauskiu partijos taryba penktadienį nusprendė nukelti kitam posėdžiui.

„Geriausias premjeras“

V. Sinkevičiaus teigimu, balsavimas dėl R. Karbauskio Europos Parlamento rinkimų išvakarėse būtų buvęs neprasmingas. 

„Po savaitės rinkimai. Manau, kad po trijų rinkimų galima kalbėti, vertinti situaciją, kaip toliau mūsų partija atrodys pusantrų metų iki Seimo rinkimų. Dabar tai būtų visiškai nelogiškas ir nereikalingas balsavimas“, – žurnalistams sakė V. Sinkevičius. 

Jam antrino Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir vicepirmininkė Rima Baškienė.

„Man tai buvo priimtina, kad po trečiųjų rinkimų partijos pirmininkas kalbės apie savo atsakomybę, (...) įvertinęs ir trečiuosius rinkimus“, – kalbėjo V. Pranckietis.

„Aš iš karto jam sakiau, kad reikia daryti tarybos posėdį ir dar kartą pakalbėti apie Europos Parlamento rinkimus ir susitelkimą, o po to, kai jie įvyks, galbūt būtų tikslinga pasitikrinti ne tik pirmininkui, bet pakalbėti apie visos valdybos ir kiekvieno mūsų partijos nario, skyriaus pliusus ir minusus“, – tvirtino R. Baškienė.

Abu šie politikai pareiškė pasitikėjimą ministru pirmininku.

R. Baškienė sakė, jog S. Skvernelis „yra geriausias premjeras“, o V. Pranckietis pabrėžė, kad „jis turi tęsti darbą, kurį mes visi esame įsipareigoję padaryti“.

R. Karbauskis savo ruožtu tvirtino, jog apie tai, ar partiją tenkina rinkimų rezultatai, bus kalbama, kai jie baigsis.

„Sutarta, kad mes už poros savaičių susitiksime vėl ir šnekėsime apie tai, geri rinkimai, negeri rinkimai, gerai dirbo partijos valdyba, gerai dirba pirmininkas, negerai dirba pirmininkas...“, – sakė jis.

R. Karbauskis teigė, kad pats kol kas nemato situacijos, dėl kurios turėtų siekti balsavimo dėl pasitikėjimo juo.

„Aš nežinau, koks bus partijos sprendimas. Aš išrinktas dvejiems metams. Bet partija gali bet kokiu atveju pareikšti nepasitikėjimą ir bus rengiamas išankstinis suvažiavimas ir renkamas naujas vadovas“, – sakė R. Karbauskis.

„Kol kas aš nematau dėl ko“, – paklaustas, ar pats inicijuotų tokį balsavimą, sakė jis.

Prieš šiuos rinkimus ir R. Karbauskis, ir S. Skvernelis tvirtino, kad partijai pralaimėjus prezidento ir Europos Parlamento rinkimus ji trauksis iš valdžios. Pats premjeras sakė atsistatydinsiąs liepos 12 dieną.

Tačiau antradienį LVŽS frakcijai Seime išreiškus pasitikėjimą premjeru ir nusprendus likti valdančiojoje daugumoje, premjeras tvirtino dar galvosiąs, kaip elgsis išrinkus naują prezidentą – ar grąžins įgaliojimus ir paskui vėl sieks formuoti Ministrų kabinetą, ar atsistatydins.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder