Valdo Adamkaus palinkėjimai naujajam prezidentui

Valdo Adamkaus palinkėjimai naujajam prezidentui

Prezidento rinkimų antrajame ture sekmadienį balsavęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus tikisi, kad naujasis šalies vadovas išpildys tautos lūkesčius ir iškels Lietuvą į tarptautinį lygį. 

„Mano apsisprendimas turbūt visiems yra žinomas. Ta proga noriu padėkoti kandidatams, kurie savo debatais pakėlė Lietuvą į europinį lygį, paliesdami Lietuvos problemas, išsakydami savo viziją Lietuvos ateičiai, tiek Lietuvos, tiek ir užsienio politikos reikaluose.

Norėčiau palinkėti išrinktajam, būsimajam Lietuvos Respublikos prezidentui išpildyti Lietuvos tautos lūkesčius ir tuo pačiu iškelti Lietuvą į tarptautinį lygį“, – žurnalistams Vilniuje, Saulėtekio rinkimų apylinkėje, sakė V. Adamkus. 

„Laikausi savo nuomonės ir tikiu, kad būsimasis Lietuvos prezidentas pasitarnaus Lietuvos žmonėms, turėdamas aiškią viziją vesti Lietuvą aiškiu tarptautinės politikos lygyje keliu“, – pridūrė jis.

Pasiteiravus, į kokius klausimus atkreiptų būsimo Lietuvos prezidento dėmesį, V. Adamkus akcentavo šalies saugumą, tarptautinį bendradarbiavimą. 

„Man atrodo, kad mūsų užsienio politika labai aiškiai nustatyta ir tikiuosi, nesikeis. Lietuvos saugumas (...) ir Lietuvos tarptautinis bendradarbiavimas Europos ir pasaulio lygyje“, – sakė V. Adamkus. 

Prezidento rinkimų antrajame ture varžosi konservatorių remiama Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Kartu vykstančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder