V. Antonovas pripažino kaltinimus sukčiavimu

V. Antonovas pripažino kaltinimus sukčiavimu

Balandį Sankt Peterburge suimtas ir įkalintas bankrutavusio Lietuvos „Snoro“ banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Antonovas visiškai pripažino kaltę dėl sukčiavimo itin stambiu mastu, rašo Rusijos leidinys „Vedomosti“.

„Kaltinamasis Antonovas visiškai pripažino kaltę ir sudarė ikiteisminį susitarimą“, - Vyborgo rajono teismo posėdyje pranešė bylos tyrėjas, kurį cituoja agentūra TASS.

Skelbiama, jog V. Antonovas taip pat davė parodymus prieš buvusį banko „Sovietskij“ valdytoją Stanislavą Mitrušiną.

Teismas atmetė V. Antonovo prašymą vietoj įkalinimo skirti namų areštą – teisėja nusprendė, kad jis gali slapstytis.

Baudžiamoji byla V. Antonovui iškelta dėl įtarimo sukčiaujant iš banko „Sovetskij“ pasisavinus 150 mln. rublių (2 mln. eurų). Nusikaltimą įvykdė grupė iš anksto susitarusių asmenų. Anot tyrėjų, už tokius nusikaltimus gresia laisvės atėmimas daugiau nei trejiems metams.

Tuo metu „Snoro“ bylą tirianti Lietuvos teisėsauga V. Antonovui kartu su buvusiu „Snoro“ vadovu Raimondu Baranausku yra pareiškusi įtariamus piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu ir iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Lietuvos prokurorai, rengdamiesi už akių teisti Rusijoje besislapstančius V. Antonovą ir R. Baranauską, informavo Rusijos generalinę prokuratūrą apie šiems asmenims pareikštus įtarimus.

Didžiosios Britanijos teismai 2015 metais buvo nusprendę tuo metu Londone gyvenusius V. Antonovą ir R. Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės pabėgo į Rusiją.

Pastaraisiais metais V. Antonovas nesėkmingai bandė per Rusijos teismus iš „Snorą“ nacionalizavusios Lietuvos vyriausybės prisiteisti daugiau kaip 0,5 mlrd. eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder