Teismas užšaldė Karpavičiaus antrai žmonai ir broliui paliktus milijonus

Teismas užšaldė Karpavičiaus antrai žmonai ir broliui paliktus milijonus

Skandalingoje istorijoje, kurioje narpliojamas verslininko milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus testamentas, dar vienas posūkis. Kaip paaiškėjo, visam R. Karpavičiaus valdytam turtui nuspręsta taikyti laikinąsias apsaugos priemonės, kas reiškia, kad testamente kaip paveldėtojai įrašyti asmenys juo disponuoti negalės iki tol, kol baigsis teisminiai procesai ir teismas priims galutinį sprendimą.

Kaip paaiškėjo, į Vilniaus apylinkės teismą dėl testamento paskelbimo negaliojančiu su ieškiniu kreipėsi ir verslininko sūnus Rokas Karpis. Jis teismo prašė verslininko turtui taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Kaip DELFI patvirtino Teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Rimantė Kraulišė, Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Igoris Kasimovas pirmadienį priėmė sprendimą patenkinti R. Karpio prašymą byloje dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

„Tvirtiname, kad buvo priimta nutartis, kuria uždraudė notarui išduoti paveldėjimo teisės liudijimus“, – sakė R. Kraulišė.

Pasak jos, draudimas notarui išduoti paveldėjimo teisės liudijimus bus teisėtas iki tol, kol bus nagrinėjama byla, tačiau, kaip tikino, nutartis dar gali būti skundžiama.

Portalas bandė susisiekti su verslininko žmona ir viena iš paveldėtojų Aiste Karpavičiene, tačiau kol kas komentaro negavo.

DELFI primena, kad į viešuma istorija iškilo mirus šimtamilijoninio turto savininkui R. Karpavičiui, kuris visą savo turtą testamentu užrašė naujajai savo žmonai Aistei Karpavičienei ir broliui Henrikui Karpavičiui, savo buvusią žmoną Audronę Karpavičienę bei sūnų Roką Karpį palikdamas be palikimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder