Skvernelis: rytoj bus priimti nauji būtini sprendimai

Skvernelis: rytoj bus priimti nauji būtini sprendimai

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad keliolikos koronavirusu užsikrėtusių užsieniečių atvejis verčia skubiai reaguoti, todėl ketvirtadienį planuojama operatyviai priimti būtinus sprendimus dėl saugių kelionių ir apsaugos priemonių.

„Tik grįžome iš Lenkijos. Buvau nuolat operatyviai informuojamas apie situaciją Lietuvoje ir matau, jog keliolikos COVID-19 užsikrėtusių užsieniečių atvejis verčia skubiai reaguoti“, – feisbuke trečiadienio vakarą parašė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, būtinus sprendimus ketinama apsvarstyti ketvirtadienį vyksiančiame Vyriausybės COVID-19 komiteto posėdyje.

„Svarstysime saugių kelionių ir apsaugos priemonių klausimus. Išklausysime specialistų ir operatyviai priimsime būtinus sprendimus. Apie juos informuosime visuomenę. Privalome imtis maksimalių prevencijos priemonių, nes nebenorime dar keliems mėnesiams sustabdyti šalies gyvenimo“, – teigė S. Skvernelis.

Praėjusią savaitę premjeras paprašė šios savaitės Vyriausybės posėdžiui parengti projektą dėl būtinųjų apsaugos priemonių taikymo viešajame transporte, prekybos vietose ir uždaruose renginiuose. 

Tuo metu S. Skvernelis teigė negalintis pasakyti, kad šis projektas bus priimtas ir privalomas kaukių dėvėjimas bus grąžintas, taip pat pridūrė besitikintis, kad grįžti prie privalomų nurodymų neprireiks.

Antradienį pranešta apie 18 iš Uzbekijos atvykusių asmenų užsikrėtimą koronavirusu, jie visi atvyko dirbti tolimųjų reisų vairuotojais į Kaune registruotą įmonę „Hegelmann Transporte“.

Šiuo metu tiriama apie pora šimtų šios įmonės darbuotojų, Kauno miesto savivaldybės duomenimis, jau nustatytas ir dar vienas – 19 atvejis.

Lietuvoje iki šiol patvirtinta beveik 1900 koronaviruso atvejų, registruotos 79 mirtys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder