Šiandien bus žaidžiamas 50-asis PROTOTO

Šiandien bus žaidžiamas 50-asis PROTOTO

Šiandien po vidurdienio, 12.20 val. bus žaidžiamas jau 50-asis išmaniuosiuose įrenginiuose tiesiogiai transliuojamas žaidimas PROTOTO. Pirmąkart praėjusių metų gruodžio 27-ąją įvykusi LRT protų kovų viktorina iš pradžių buvo transliuojama kartą per savaitę, ketvirtadieniais, o nuo balandžio, pasiekusi 10 tūkst. vartotojų vienos transliacijos metu, žaidėjams iššūkį meta dukart – antradieniais ir ketvirtadieniais.

Šiandienos LRT PROTOTO prizas – išmanusis garsiakalbis „Google Home“.

Per 7 mėnesius LRT PROTOTO vedė 11 vedėjų – Remigijus Žiogas, Audrius Giržadas, Arūnas Valinskas, Mindaugas Aušra, Gerūta Griniūtė, Živilė Kropaitė, Ignas Andriukevičius, Ignas Krupavičius, Giedrius Masalskis, Jovita Vitkauskė, Ugnė Galadauskaitė.

Jubiliejinę, 50-ąją LRT PROTOTO transliaciją vesti patikėta pagrindiniam jo veidui Audriui Giržadui.

Pirmoji LRT PROTOTO laimėtoja – Vasarė iš Klaipėdos (https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lrt/15/239146/pirmasis-lrt-prototo-protu-kovu-zaidimo-prizas-laimetas).

LRT PROTOTO koordinatorė, LRT skaitmeninių projektų vadovė Martina Račkauskaitė pastebi, kad daug viktorinos žaidėjų yra ir kitų LRT intelektinių žaidimų – „Auksinio proto“ bei „Kas ir kodėl“ – entuziastai.

Vienas PROTOTO laimėtojas, gimnazistas Dovydas iš Kauno, taip pat laimėjo ir septintąjį „Kas ir kodėl?“ sezoną:

https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lrt/15/1069494/septintaji-kas-ir-kodel-sezona-laimejo-gimnazistas-is-kauno).

LRT PROTOTO istorijoje yra buvę ir nesėkmių: triskart žaidimo neįveikė nei vienas dalyvis.

Kokių įsimintinų istorijų yra buvę PROTOTO žaidime? „Prizų atsiimti atvykę žmonės papasakoja įvairiausių istorijų. Prieš mėnesį vienas vaikinas, atvykęs atsiimti prizą pasakojo, kad jie PROTOTO žaidžia darbe susiskirstę komandomis, ir jų komanda laimėjo.

Prieš savaitę atvykęs kitas laimėtojas papasakojo tą pačią istoriją, bet šį kartą laimėjo jie, tai rezultatas 1:1.

Tad šios įstaigos darbuotojų laukia trečia, lemtinga pergalė. Kiti žaidėjai pasakoja, kad PROTOTO tampa šeimos tradicija, nes žaidžia visi kartu. Esame netgi gavę laiškų su prašymu ir siūlymais keisti laiką, kad vaikai galėtų žaisti kartu su tėvais“, – pasakoja M. Račkauskaitė.

Nuo gegužės 3 d. prasidėjo jungtiniai „Auksinio proto“ ir PROTOTO žaidimai. Pasak žaidimo kūrėjų, naujame LRT sezone šie jungtiniai žaidimai išliks.

50-asis PROTOTO – šiandien 12.20 val. PROTOTO programėlę galima parsisiųsti iš Google play parduotuvės ar App store.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder