TILS: rinkimų dalyviai supranta korupcinius iššūkius savivaldoje, tačiau nesiūlo sprendimų

Šiandien baigiasi išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture

Ketvirtadienį baigiasi išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture. 

Taip pat tai paskutinė diena, kai drive-in principu dirba mobiliosios balsavimo vietos, skirtos saviizoliacijoje esantiems rinkėjams.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per dvi pirmąsias išankstinio balsavimo dienas, antrajame Seimo rinkimų ture savo valią pareiškė 69 tūkst. 752 arba 3,02 proc. rinkėjų. Tai yra dvigubai daugiau nei per pirmąjį turą.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos. 

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie duodami vietoje.

Šiemet įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių negalima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip būdavo anksčiau.

Iš trijų didžiausių miestų tik Vilniuje išankstinis balsavimas vyksta ir savivaldybės pastate, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje rinkėjai kviečiami balsuoti kitur.

Be to, per antrąjį turą Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose įrengtos specialios balsavimo vietos drive-in principu saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Į šias balsavimo vietas privaloma atvykti automobiliu, jose balsuoti gali ne sergantieji koronavirusu, o izoliacijoje dėl kontakto su sergančiuoju esantys ar iš užsienio grįžę rinkėjai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder