Seimo nariams pietauti leidusiai įmonei gresia tūkstantinė bauda

Seimo nariams pietauti leidusiai įmonei gresia tūkstantinė bauda

Seimo nariams pietauti vietoje karantino metu leidusios įmonės „Taurakalnis“ atžvilgiu pradėta administracinė teisena, LRT.lt patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Įmonei, jei būtų nustatytas įstatymo pažeidimas, grėstų bauda iki 6000 Eur. Koks likimas laukia parlamentarų, pietavusių kavinėje, kol kas nėra aišku.

Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate pradėta administracinė teisena. [...] Teisena pradėta dėl valgyklos veiklos, aiškinantis, ar ji galėjo dirbti per karantiną, ar negalėjo“, – antradienį LRT.lt teigė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas R. Matonis.

Policijos atstovas teigė, kad tyrimas pradėtas pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 45 straipsnio 4-tą dalį.

LRT.lt primena, kad Seimas neseniai padidino baudas už karantino taisyklių pažeidimus, tad šiuo metu ANK 45 strp. 4-oje dalyje numatyta, kad visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas, dėl kurio buvo kilęs pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai, užtraukia baudą asmenims nuo 500 iki 1500 ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

R. Matonis teigė, kad dėl Seimo narių, kurie karantino metu pietavo parlamento valgykloje, atžvilgiu atskiras tyrimas nebuvo pradėtas. Tačiau policijos atstovas tikino, jog, vertinant galimai karantino taisykles pažeidusios įmonės veiklą, gali būti vertinamas ir politikų elgesys.

„Bus įvertintos visos aplinkybės“, – tvirtino R. Matonis.

Apie tai, kad Seimo antruosiuose rūmuose maitinimo paslaugas teikianti įmonė „Taurakalnis“ leidžia parlamentarams karantino metu pietauti vietoje, tai yra prie stalų, pirmieji pranešė laidos „KK2“ žurnalistai. Vyriausybei paskelbus karantiną viešojo maitinimo įstaigoms uždrausta toliau teikti savo paslaugas, išskyrus atvejus, kai maistas yra parduodamas išsinešimui, tačiau, kaip buvo užfiksuota „KK2“ reportaže, kai kurie Seimo nariai, tarp kurių – socdemai Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, „valstietis“ Alfredas Stasys Nausėda, Mišrios Seimo narių grupės atstovas Vytautas Bakas, pietavo parlamento kavinėje.

Seimo vicepirmininkas: jei informacija pasitvirtins, sutartis bus nutraukta

Parlamento pirmininko pavaduotojas, „valstietis“ Arvydas Nekrošius, reaguodamas kilusį skandalą dėl valgykloje pietavusių kolegų, feisbuke rašė, kad, jei informacija apie pažeidimus pasitvirtins, Seimas nutrauks sutartį su maitinimo paslaugas teikiančia įmone „Taurakalnis“.

Jis skelbė, kad kreipėsi į Seimo valdybą, reikalaudamas patikrinti parlamento antruosiuose rūmuose veikiančią kavinę.

„Prašau kuo skubiau įvertinti poreikį tikrinti šios įmonės veiklą karantino metu Seimo rūmuose bei kreiptis į NVSC (Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą – LRT.lt) prie Sveikatos apsaugos ministerijos dėl galimų pažeidimų nustatymo.

Pasitvirtinus informacijai apie įmonės pažeidimus, prašau svarstyti LRS sutarties su šia įmone nutraukimo galimybes“, – feisbuke rašė A. Nekrošius.

„Seime veikia dvi maitinimo paslaugas teikiančios įstaigos. Viena iš jų visiškai sustabdė veiklą, o kita nusprendė paslaugas teikti nuotoliniu būdu ir leisti maistą išsinešti. Kiek kalbėjau su Seimo nariais, jiems buvo siūloma valgyti vietoje arba išsinešti. Tai gali būti labai rimtas prekybos pažeidimas ir manau, kad tokie gudraujantys verslai turi prisiimti visą atsakomybę. Tai amoralus ir netoleruotinas elgesys“, – tvirtino A. Nekrošius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder