Saviizoliacijoje esantys rinkėjai galės balsuoti namuose

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai galės balsuoti namuose

Artėjant Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sako, kad saviizoliacijoje esantys asmenys turės galimybę balsuoti namuose.

Kad jie galėtų pasinaudoti tokia galimybe, VRK siūlo saviizoliacijoje esantiems rinkėjams užpildyti specialią prašymo leisti balsuoti namuose formą.

Kaip teigė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, VRK, gavusi rinkėjų užpildytas formas iš saviizoliacijoje esančių asmenų, dėl šios informacijos patikrinimo kreipsis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC), kuris ir informuos, ar rinkėjui diagnozuota COVID-19 liga, ar jis yra įtariamas, kad serga, ar yra turėjęs sąlytį su sergančiuoju, taip pat – ar rinkėjas yra grįžęs iš užsienio valstybės ir dėl šios priežasties privalomai saviizoliuojasi namuose.

Priklausomai nuo šių požymių, VRK informuos balsavimą namuose vykdančius rinkimų komisijų narius, kad šie pasiruoštų dėvėti jiems skirtas asmens apsaugos priemones ir tinkamai bei saugiai galėtų atlikti balsavimo namuose pas saviizoliacijoje esantį asmenį procesą.

VRK pirmininkė akcentuoja, kad, pildydamas šią formą, rinkėjas turės pateikti savo asmens duomenis ir sutikimą, kad neprieštarauja, jog Rinkimų komisija gautų iš NVSC informaciją ir tvarkytų jo asmens duomenis namuose balsuojančių rinkėjų sąrašų sudarymo ir tikslinimo tikslais.

„Svarbu pažymėti, kad VRK gaus prašymo formą pateikusių rinkėjų duomenis, susijusius tik su COVID-19 liga, apie jokias kitas rinkėjo turimas ligas VRK informacija nedisponuos", – teigė VRK pirmininkė L. Matjošaitytė.

Rinkėjo, esančio saviizoliacijoje, prašymo balsuoti namuose formą rinkėjai turėtų pateikti iki paskutinio trečiadienio, einančio prieš rinkimų dieną, tai yra iki spalio 7 d. (įskaitytinai ir iki spalio 21 d. (įskaitytinai), prieš pakartotinį balsavimą.

Tie rinkėjai, kurie balsuos ne toje rinkimų apylinkėje, į kurios sąrašą jie įrašyti, šią formą turėtų pateikti iki paskutinio antradienio, einančio prieš rinkimų dieną.

Užpildytą ir pasirašytą prašymo formą saviizoliacijoje esantys rinkėjai turėtų siųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai e. paštu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder