Sąjūdžio parko tvarkytojų klaidos bado akis

Sąjūdžio parko tvarkytojų klaidos bado akis

Vasarą baigtas rekonstruoti Sąjūdžio parkas klaipėdiečiams kelia susirūpinimą dėl prastai atliktų darbų. Atnaujinimo darbų broką išryškino ir smarkus lietus.

Intensyviai plaunamas kalno šlaitas jau slenka žemyn, į akis krenta ir pradėjusi irti dviračių takų danga, želdynų išdėstymas. Nors oficiali projekto pabaiga jau paskelbta, statybos darbų priėmimo aktas iki šiol nepasirašytas.

"Statybos darbai atlikti nekokybiškai ir tai akivaizdu. Nėra tinkamai sutvirtintas kalno šlaitas, neįrengtos tinkamos lietaus nuotekų sistemos. Rudenį ir žiemą, kai mieste dažnai lyja, visa ši teritorija virs didele bala. Už šitaip atliktus darbus savivaldybė negali mokėti rangovams, nes tai mūsų visų pinigų švaistymas", - teigė klaipėdietis verslininkas Aidas Kaveckis.

"Friedricho pasažo" savininkui A. Kaveckiui kilo abejonių ir dėl Sąjūdžio parko projektavimo darbų, dėl kurių kokybės Klaipėdos miesto savivaldybė, anot jo, turėtų pareikalauti atsakomybės iš rangovų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pripažino, kad parke yra nepabaigtų darbų, užbaigti juos esą trukdo prasti orai.

"Suaugs žolė ir sutvirtins šlaitą, dabar sodinti žolę per šalta, o pavasarį rangovai šiuos darbus atliks, nes yra įsipareigoję", - tvirtino V. Švedas. Už projekto įgyvendinimą atsakingo skyriaus vadovas aiškino, kad dar numatoma parke įrengti vaizdo stebėjimo kameras, užbaigti įrengti vaikų žaidimų aikšteles. Tačiau priekaištų darbus atlikusiai bendrovei "Hidrostatyba" V. Švedas teigė neturintis.

Sąjūdžio parką apžiūrėjusi Seimo narė Agnė Bilotaitė situaciją vadina skandalinga. Ji kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės merą ragindama atlikti statybos darbų vertinimą ir pareikalauti atsakomybės už nekokybiškai atliktus darbus.

"Patrauklios erdvės klaipėdiečių laisvalaikiui ir poilsiui pietinėje miesto dalyje labai reikia, tačiau apmaudu, kad į gyventojų poreikius miesto valdžia žvelgia labai atsainiai. Sąjūdžio parkas dabar tikrai neprimena vietos, kuri trauktų čia būti ir ilsėtis", - sakė A. Bilotaitė.

Sąjūdžio parko antrojo etapo atnaujinimo projekto vertė, kaip skelbiama, siekia 1,1 mln. eurų.

Užs. Nr. 261837

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder