S. Skvernelis ragina atleisti Kauno ligoninės vadovą

S. Skvernelis ragina atleisti Kauno ligoninės vadovą

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, reaguodamas į premjero Skvernelio raginimą, penktadienio naktį pranešė nušalinęs nuo pareigų Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir pavedęs atlikti vidinį tyrimą.

„Pavesta atsakingiems Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teisininkams, bendradarbiaujant su kitu įstaigos dalininku Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU), skubos tvarka atlikti tarnybinį tyrimą dėl šios situacijos. Tuo tarpu kol jis bus atliekamas, ligoninės vadovas nušalinamas nuo pareigų – jį laikinai pakeis vienas iš direktoriaus pavaduotojų“, – feisbuke penktadienį pranešė A. Veryga.

Atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą penktadienio vakarą ministrą paragino premjeras S. Skvernelis. Jis „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ vadino socialiniame tinkle pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis. Jose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai, kurie naudojami pakartotinai.

„Tai – skandalinga ir pasibaisėtina. Dar daugiau – tai nusikalstama! Ministras A. Veryga privalo nedelsdamas atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje vėlų penktadienio vakarą pranešė premjeras S. Skvernelis.

Taip jis sureagavo į socialiniame tinkle žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės pasidalintą įrašą su nuotraukomis.

„Čia yra vienkartiniai rūbai, sudėti po gydytojų pamainos Kauno infekcinėje ligoninėje. Man rašo, kad sistema dabar ten tokia – nusirengi ir įdedi į maišą. Užrašai vardą. Atėjęs sekančią pamainą susirandi savo maišiuką ir rengiesi vėl“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo žurnalistė.

S. Skvernelis teigia laukiantis „išsamių Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės ir atsakingų asmenų paaiškinimų“.

„Labai tikiuosi, kad tai nėra ir ministerijos neveiklumo rezultatas, nes jei taip – atitinkami sprendimai tikrai bus priimti“, – sako premjeras.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas BNS sakė, kad apsauginiai kostiumai kaupiami „juodai dienai“.

„Jie buvo panaudojami tik po vieną kartą einant pas tą patį pacientą. Jei stebimam pacientui diagnozuojamas COVID-19, visas sukauptas rinkinys iškart utilizuojamas. (...) Jei paaiškėja, kad pacientas neserga COVID-19, sukaupti kostiumai buvo atidedami saugojimui tam atvejui, jei pandemija išsiplėstų iki didelio masto ir imtų trūkti resursų“, – teigė S. Tvirbutas.

Anot jo, po kiekvieno vizito pas koronavirusu sergančius pacientus vienkartiniai kostiumai išmetami ir nekaupiami.

S. Tvirbuto teigimu, ligoninėje apsaugos priemonių „šiai dienai netrūksta“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder