S. Skvernelis: pasitikėjimas prezidente susvyravo

S. Skvernelis: pasitikėjimas prezidente susvyravo

Pasitikėjimas prezidente Dalia Grybauskaite po to, kai ji atsisakė į aplinkos ministres skirti socialdarbietę Irmą Gudžiūnaitę, susvyravo, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak premjero, kritusio pasitikėjimo prezidente pagrindinė priežastis yra tai, kad D. Grybauskaitė, prieš tai žadėjusi pritarti siūlomai kandidatūrai į Aplinkos ministerijos vadovus, trečiadienį persigalvojo.

„Šiuo atveju, deja, (pasitikėjimas prezidente. - ELTA) susvyravo stipriai“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjeras. Tačiau, pabrėžė S. Skvernelis, nepaisant visko, jis su D. Grybauskaite stengsis dirbti ir bendrauti toliau.

„Mes vis tiek turime dirbti, tai yra Respublikos prezidentė, yra ministras pirmininkas, yra valstybės reikalai, todėl reikia dirbti konstruktyviai, kiek tai įmanoma, net ir vertinant tai, kad vyksta ir paskelbta, ir nepaskelbta rinkimų kova“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Galiausiai jis dar kartą pabrėžė, kad nežada teikti dar vienos kandidatūros į laisvą Aplinkos ministerijos vadovo postą. S. Skvernelis šią kritikos sulaukusią poziciją grindė tuo, kad nenori žeminti kitų į ministrus siūlomų kandidatų.

„Kalbant apie žmones, kuriuos tu galėtum teikti ir su jais būtų elgiamasi, kaip dabar pasielgta, tai, natūralu, nesinori, kad iš tų žmonių būtų tyčiojamasi“, - apibendrino premjeras.

ELTA primena, kad trečiadienį prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą socialdarbietės I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres. Pabrėžusi, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras, prezidentė pakvietė premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.

Premjeras S. Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis į prezidentės sprendimą sureagavo itin aštriai. Jie tvirtino, kad daugiau kandidatų į Aplinkos ministerijos vadovo postą nebeteiks.

S. Skvernelis kaltino D. Grybauskaitę, kad ši, jo teigimu, eilinį kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą apskritai. Galiausiai, pasak premjero, jo siūlomą kandidatę į aplinkos ministres atmetusi D. Grybauskaitė yra kalta, kad Prezidentūros ir Vyriausybės santykiai primena „šaltąjį karą“, kad šalies vadovė įsitraukė į prezidentinę rinkimų kampaniją ir kad apskritai Vyriausybėje nebus moterų ministrių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder