Rusijos siurprizas – neįsileidžia lizingo įmonėms priklausančių automobilių

Rusijos siurprizas – neįsileidžia lizingo įmonėms priklausančių automobilių

Lietuvos muitinės departamentas taip pat aiškinasi padėtį, nes oficialios informacijos iš Rusijos pareigūnų nėra gavę. Lietuvos komerciniams bankams priklausančios lizingo įmonės 15min taip pat teigė kol kas neturinčios apie tai informacijos.

Estijos žiniasklaida trečiadienį rašo apie milžiniškas eiles, susiformavusias ties Rusijos siena. Teigiama, kad antradienį įsigaliojo nauja lengvųjų automobilių įvažiavimo į Rusijos federaciją tvarka – per sieną praleidžiamas tik vienas lizingo bendrovei priklausantis automobilis. Jei sieną mėgina kirsti kitas tokiai bendrovei priklausantis automobilis – turi susimokėti milžinišką užstatą arba laukti, kol pirmasis automobilis grįš iš Rusijos.

Tokia absurdu dvelkiančia tvarka pasipiktino vairuotojai, įstrigę pasienyje.

„Pasienyje daugelis gavo atsakymą, kad automobilis, priklausantis tam pačiam juridiniam asmeniui, jau kirto sieną anksčiau, bet atgal dar negrįžo“, – rašo Estijos dienraštis „Postimees“.

Estijos pasienio tarnyba informavo, kad eilės pasienyje susidarė ne dėl estų pareigūnų kaltės, o dėl pasikeitusios tvarkos pačioje Rusijoje. Tarnybos atstovas Egertas Beličevas „Postimees“ teigė, kad Rusijos tarnybos oficialiai nieko neinformavo, tik žinoma, kad tvarka įsigaliojo rugsėjo 4 dieną.

„Postimees“ pavyko susisiekti su pasienio postu Rusijos pusėje. Šiaurės Vakarų pasienio punkto tarnybos atstovė Pavla Guseva patvirtino, kad rugsėjo 4 dieną įsigaliojo naujas potvarkis „dėl muitinės tvarkos pasikeitimo Rusijos Federacijoje“. Paaiškėjo, kad daugiau nei vienas lizingo bendrovei priklausantis automobilis gali kirsti sieną, tačiau tam reikalingas užstatas. Grįžus atgal iš Rusijos teritorijos užstatas esą būtų grąžintas.

Nauja pataisa dėl lizinginių automobilių

„Sieną be užstato gali kirsti tik vienas lizingo bendrovei priklausantis automobilis. Tai nereiškia, kad kiti nebus įleisti – už užstatą bus įleisti“, – sakė pareigūnė.

Koks yra užstato dydis? „Tai tokia suma, kurią jūs sumokėtume išsipirkęs automobilį“, – „Postimees“ cituoja Pasienio punkto atstovę. Ji teigė, kad daugiau informacijos bus paviešinta vėliau.

Taip pat paaiškinta, kodėl prireikė tokios naujos tvarkos. „Tokie įstatymo pakeitimai priimti įvertinus rizikos analizę, kuri parodė, kad sukčiavimo atvejų pasitaiko pernelyg daug“, – sakė cituojama pareigūnė. Teigiama, kad į Rusiją lizingo bendrovėms priklausantys automobiliai įvežami ir būna parduodami.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder