Rusijos ambasada

Rusijos ambasada: tai antirusiška akcija

Rusijos ambasada trečiadienį pareiškė, kad naujas Lietuvos teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl šnipinėjimo Maskvai yra antirusiška akcija.

„Neabejotina: čia sukeltas naujas šurmulys dėl šnipų yra dar viena rimta ir šiurkšti Lietuvos valdžios antirusiška akcija“, – rašoma ambasados atsakyme į Rusijos naujienų agentūros „ITAR-TASS“ užklausą.

Atsakymas paskelbtas ambasados interneto puslapyje.

Teisėsauga trečiadienį paskelbė atliekanti naują tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, kur įtarimai pareikšti neįvardijamam „visam tinklui asmenų“, tarp jų – buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui Algirdui Paleckiui. Jis nuo spalio laikomas suimtas.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, šnipinėjant taikytasi į „visuomenei pačias jautriausias vietas“, įskaitant teisme nagrinėjamą Sausio 13-osios bylą.

Pareigūnai neįvardija tikslaus įtariamųjų skaičiaus, tačiau patvirtina, kad atliekant tyrimą antradienį buvo sulaikytas buvęs prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderis, Rusijos pilietis Valerijus Ivanovas.

Vis dėlto teisėsauga kol kas tik aiškinasi, ar V. Ivanovas irgi šnipinėjo Rusijai. Rusas buvo sulaikytas dėl pas jį rasto šaunamojo ginklo.

Už šnipinėjimą Lietuvoje baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

Tyrimas buvo pradėtas šiemet.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder