Pratęsiama vidaus sienų kontrolė

Pratęsiama vidaus sienų kontrolė

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui pratęsti vidaus sienų kontrolę 30 dienų, t. y. iki rugpjūčio 15 d. 24 val., vykdant į Lietuvos Respubliką atvykstančių asmenų patikrinimus prie Europos Sąjungos vidaus sienos: tarptautiniuose oro uostuose ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste. Tai reiškia, kad bus tikrinami tik atvykstančių lėktuvais arba keltais asmenų pasai. Atvykstančių sausumos keliais asmenų pasai nebus tikrinami.

„Vidaus sienų kontrolė toliau bus tęsiama, atsižvelgus į esamą situaciją, ypatingas dėmesys bus kreipiamas į atvykusius iš labiausiai paveiktų šalių. Mūsų tikslas – kiek įmanoma labiau užtikrinti Lietuvos gyventojų saugumą“, – teigia vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius. 

Vyriausybė nusprendė patikslinti užsieniečių, gyvenančių valstybėse, įtrauktose į ES nustatytą trečiųjų šalių, kurių gyventojams neturėtų būti taikomas ES išorės sienų kirtimo apribojimas, sąrašą. Atvykimas iš trečiųjų šalių nebus ribojamas, nebent sergamumas jose neatitiks Lietuvoje taikomų sergamumo kriterijų (25 atvejai 100 tūkst. gyventojų per 14 kalendorinių dienų).

Taip pat į Lietuvą bus leidžiama atvykti jūrininkams. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad jūrininkai  atvyksta ne turizmo, o darbo tikslais.

Vyriausybės posėdyje pritarta ir Kultūros ministerijos siūlymui didinti dalyvių skaičių renginiuose – numatoma, kad liepos 17–31 d. renginiuose galės dalyvauti ne daugiau nei 1 000 žiūrovų atvirose erdvėse ir ne daugiau nei 400 žiūrovų uždarose erdvėse. Renginių organizatoriams rekomenduojama įvertinti ir tai, kad, esant poreikiui, renginių uždarose erdvėse metu turi būti laikomasi saugumo reikalavimų (2 metrų atstumo tarp asmenų, o jeigu jis mažesnis – privaloma dėvėti apsaugines priemones).

Primename, kad liepos 3 d. Sveikatos apsaugos ministerija atnaujino labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąrašą. Atvykstantiems iš jame nurodytų valstybių bus privaloma izoliacija. Sąrašas taikomas į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą. Pagal praplėstą valstybių sąrašą izoliuotis bus privaloma ir atvykstantiems iš Ukrainos, Liuksemburgo, Serbijos ir Juodkalnijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder