Prasideda viešos diskusijos dėl vasaros ar žiemos laiko

Prasideda viešos diskusijos dėl vasaros ar žiemos laiko

Pirmadienį prasideda dvi dienas truksiančios viešos konsultacijos dėl to, kurį laiką – vasaros ar žiemos – pasirinkti kaip nuolatinį. Jų rezultatai bus panaudoti tariantis su kaimyninėmis šalimis bei priimant galutinį sprendimą. 

Konsultacijose dalyvaus ministerijos socialiniai partneriai, susisiekimo ir kitų sričių įmonės, pranešė Susisiekimo ministerija. Jų metu norima surinkti nuomones, argumentus bei pasiūlymus, kaip prisitaikyti prie būsimų pokyčių. Šiuo metu šalyje, be to, vyksta visuomenės nuomonės tyrimas. 

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas BNS sako, kad konsultacijose taip pat dalyvaus medikai, žemės ūkio asociacijų atstovai, kurie teiks pasiūlymus. 

Konsultacijoje kviečiamos dalyvauti ir Susisiekimo ministerijos valdomos ir įmonės – „Oro navigacija“, Lietuvos oro uostai, Klaipėdos jūrų uosto direkcija, Civilinės aviacijos administracija, Pasienio kontrolės punktų direkcija, „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos paštas ir Lietuvos transporto saugos administracija.

Vežėjams diskusijoje atstovaus asociacija „Linava“ ir Lietuvos vežėjų sąjunga, informacinių ir ryšių technologijų sektoriui – asociacija „Infobalt“.

Apklausos rodo, kad didžioji dauguma – 84 proc. – ES gyventojų norėtų atsisakyti sezoninio laiko keitimo.

Galiojant vasaros laikui, šviesusis paros metas ryte prasideda vėliau ir vakare trunka ilgiau, palyginti su žiemos laiku. O esant žiemos laikui, šviesusis paros metas rytais prasideda anksčiau, bet anksčiau sutemsta vakarais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder