Orai: prireiks šiltesnių drabužių, ypač vykstantiems prie jūros

Orai: prireiks šiltesnių drabužių, ypač vykstantiems prie jūros

Savaitgalį šiluma nelabai lepins, bet laisvadienių netrikdys škvalas, LRT RADIJUI sakė sinoptikė Edita Gečaitė. Prie jūros bus vėsoka.

Praėjusią naktį slinko šaltasis atmosferos frontas, daugelyje rajonų palijo, kai kur ir smarkiai, tarkime, vakariniuose rajonuose, stiprėjo vėjas – iki škvalo ar gūsingo vėjo, net 15-18 metrų per sekundę. Kai kur vakariniuose rajonuose prie jūros ir pietiniuose rajonuose pagriaudėjo ir perkūnija. Temperatūra krito iki 12-17 laipsnių. Pietiniuose rajonuose laikėsi 18-19 laipsnių šiluma.

Šeštadienio rytas Vilniuje išaušo šiltas, bet tamsus. Tiesa, vėliau sostinę nušvietė saulė.

„Kol kas dar gana apniukę, rytiniuose šalies rajonuose danguje – tankūs debesys. Bet dieną dangus šviesės, bus pragiedrulių, lietaus klius nedaug, tik vietomis. Kol kas dar išliks gūsingas vėjas, ypač vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Vietomis gūsiai sieks 15-17 metrų per sekundę, bet tai numatoma pirmą dienos pusę, o vėliau vėjas pradės rimti“, – apibūdino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė.

Anot E. Gečaitės, lietaus šeštadienį bus nedaug, tik vietomis, bet šiluma nelabai lepins. Aukščiausia temperatūra bus rytiniuose ir pietiniuose Lietuvos rajonuose – sieks 18-20, kai kur iki 21 laipsnį, o vakaruose bus nemažai saulės, bet sušils tik iki 16-18 laipsnių.

„Sekmadienis bus panašus, naktį beveik debesų neliks, palašnos nebent pietvakariuose, vėjas bus vidutinio stiprumo, pūs iš vakarų, pietvakarių. Pragiedrėjus naktį temperatūra kris iki 8-12 laipsnių. Prie jūros temperatūra sieks apie 14 laipsnių. Prognozuojama graži, šviesi diena, palis tik pavieniuose rajonuose“, – sakė E. Gečaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder