Orai palepins: naktis bus „tiesiog kosminė“

Orai palepins: naktis bus „tiesiog kosminė“

Ramius ir gražius orus lemianti aukšto slėgio sritis dabar gana sparčiai juda ir rytoj jos centras bus jau į rytus nuo Lietuvos, bet lems menkai debesuotus orus ir čionai. Mūsų šalies link pajudės gana šiltas oras iš žemyno gilumos. Lietaus debesims liks vietos žemyno vakaruose ir šiaurėje.

Kaimyninėje Varšuvoje saulėta, apie 10 laipsnių. Maždaug tiek ir Lietuvoje, lietaus nebus.

„Artimiausia naktis bus tiesiog kosminė. Mat per Lietuvą keliaus pats aukšto slėgio srities centras. Dėl aukšto slėgio debesų nebus ir atsidūrus toliau nuo miestų šviesų galėsime mėgautis žvaigždėto dangaus vaizdais. Tačiau pakutens šaltukas, neišdžiūvusias balas padengs ledukas", – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Rytoj dangus irgi bus giedras, diena saulėta, apie kokius nors kritulius kalbėti nėra prasmės. Po labai ramios nakties atsiras ir pamažu sustiprės gaivokas pietryčių vėjas. Nepaisant jo, bus gana šilta.

„Kitaip tariant, artimiausią parą numatomi labai gražūs orai. Ir naktį, ir dieną dangus bus giedras, dėl to jokių kritulių nebus. Naktis labai rami, be vėjo, puikiai tinkanti astronominiams stebėjimams, dieną pakils ir pamažu sustiprės gaivokas pietryčių vėjas. Naktį vyraus 2–4 laipsniai šalčio, prie pat jūros menka šiluma, dieną šils iki 9–10 laipsnių šilumos", – sakė N. Šulija.

Per kitas dvi paras didelių pokyčių nebus: vyraus labai menkai debesuoti arba visai giedri orai, jokių kritulių nebus. Žemiausia temperatūra trečiadienio naktį bus apie 0 laipsnių, ketvirtadienio naktį jau vyraus laipsnis kitas šilumos, dienomis šils iki 10–12 laipsnių šilumos. Išliks pietryčių vėjas.

Tokius orus galima vadinti net ir šiek tiek klastingais – dieną bus labai lengva sušilti ir neapdairiai pasielgus čia pat peršalti, todėl rengtis reikės apdairiai. Bet bus labai gražu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder